Erzurum'da İlk Suda Doğum Gerçekleşti

Erzurum Şehir Hastanesi’nde ilk suda doğum gerçekleşti. Kadın doğum hastalıkları servisinde gerçekleşen suda doğum yöntemiyle dünyaya ‘Merhaba’ diyen ilk bebeğin adı ise ‘Ertuğrul’ oldu.

10.02.2021-15:12 - (Son Güncelleme: 10.02.2021-15:12) Erzurum'da İlk Suda Doğum Gerçekleşti

Hastanenin kadın doğum hastalıkları servisinde klinik sorumlusu ve başhekim yardımcısı olan Dr. Öğretim Üyesi Berrin Göktuğ Kadıoğlu ve ekibince dün dünyaya getirilen Ebubekir ve Elif Yağar çiftinin ‘Ertuğrul’ adını verdikleri 3 kilo 200 gram ağırlığındaki oğulları, bu hastanede suda doğum yöntemiyle doğan ilk bebek oldu.

Şehir Hastanesinde yeniliklerle hizmet vermeyi sürdüreceklerini belirten Kadıoğlu, ‘Suyun şifa verici özeliği asırlardır biliniyor ve uygulanıyor, buna hidroterapi diyoruz. Tek amacımız gittikçe artan sezaryen oranlarını azaltıp doğum esnasında anne ve bebeğe daha konforlu normal doğum yaşatabilmek’ ifadelerini kullandı.

Kadıoğlu, suda doğum proje sürecini ilk başladığı günden bu yana takip ettiklerini söyleyen, tecrübeli hekim kadrosuyla ve hastanın da kabul etmesiyle ilk suda doğumu başarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Salgının bittikten sonra gebe okulu ve anne otelinde hizmete devam edeceklerini söyleyen Kadıoğlu, ‘Acil sezaryen dışında doğum yönünde bütün tercih hakları annelerin. Normal doğum, suda doğum, ağrısız doğum gibi her türlü hizmeti ekibimizle vermeye hazırız’ dedi.

Doğumda bulunan doktorlardan Nurcan Yörük de bebeğin 3 kilo 200 gram olarak dünyaya geldiğini vurgulayarak, ‘Bizim için de güzel tecrübe oldu, böyle doğumu ilk kez yaptırmanın mutluğunu yaşıyorum’ diye konuştu.

‘EN MUTLU ANIMI YAŞADIM’

4 çocuk annesi olan Elif Yağar da doğum esnasında doktorlara güvendiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

‘Hastane adeta 5 yıldızlı otel havasında. Cumhurbaşkanımızın katkılarıyla buralar çok güzel olmuş. Suda doğum çok güzel geçti, doktorlar doğum öncesi suda rahatlattılar ve çok rahat doğum yaptım. Sağlıklı şekilde oğlum dünyaya geldi. Allah devletimizden, doktorlarımızdan razı olsun. Rabbim devlete zeval vermesin. En mutlu anımızı yaşadık.’

Suda doğumu katıldığı gebelik kursunda duyduğunu fakat ilk kez yaşadığını belirten Yağar, bu yöntemi tüm anne adaylarına tavsiye etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal