Erzincan’daki maden kazasında son durum: Bölgedeki Bakanlardan açıklama geldi!

Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat’ta meydana gelen göçük sonucu 9 vatandaşlara ulaşılamamış, olası heyelan riski sebebiyle arama kurtarma çalışmalarına ara verilmişti. Tekrar çalışmalara başlandığı belirtilirken, göçen altın madenlerinin olası çevresel felakete ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "3 bine yakın personel ve 800'ün üzerinde araç sahada" açıklamasında bulundu. Bakan Özhaseki de, "Arkadaşlarımız her gün 9 noktadan numune alıyor. Yetkin laboratuvarlarda inceleniyor" dedi.

21.02.2024-12:44 - (Son Güncelleme: 21.02.2024-17:54) Erzincan’daki maden kazasında son durum: Bölgedeki Bakanlardan açıklama geldi!

Haber 7’den ulaşılan bilgiye göre, Erzincan'daki maden sahasında meydana gelen toprak kaymasında araba kurtarma çalışmalar devam ettiğini belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,"3 bine yakın personel ve 800'ün üzerinde araç sahada yer alıyor. Öncelikle arama işini yapan arkadaşlarımızın güvenliğini önceliyoruz. Onun için arama çalışmalarına ara veriyoruz. 'Aşağıda güvenle çalışabilirsiniz' denene kadar AFAD çalışmalarına devam edecek’’ şeklinde konuştu.

Erzincan'da maden göçüğü hakkında açıklama

‘‘Zehirli bir atığa rastlanmadı!’’

Bölgede oluşabilecek çevresel sorunlar hakkında bilgiler veren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, "Arkadaşlarımız her gün 9 noktadan numune alıyor. Yetkin laboratuvarlarda inceleniyor. Çok şükür zehirli bir atığa rastlanmadı. Her gün topraktan numune almaya devam edeceğiz’’ açıklamasında bulundu.

‘‘Şu an tehlikeye yol açacak bir durum yok!’’

Erzincan'da maden göçüğü hakkında açıklama

Bölgede birçok Bakan’ın görev aldığı bilinmektedir. Bunlardan biri de Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Birikme ihtimali olan suya yönelik bir pompa sistemi kuruldu. Maden sahasına adeta küçük bir baraj inşa edilecek. Sahanın bir üst tarafında alana girmemesi için bir bypass sistemi planlanıyor. Herhangi bir tehlike arz edecek durum yok" dedi.

"İhmali olan adalete teslim edilecek!"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği konusunda araştırmalarımız devam ediyor. Kök nedenlerin bulunması noktasında müfettişlerimizin çalışmaları sürüyor. İhmal ve kusuru olan kim varsa adalet önünde hesap vereceğini belirtmek isterim’’ diye konuştu.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal