Ertesi Gün Hapının Zararları Neler?

Kadınların sıklıkla tercih ettiği ertesi gün hapı hakkında en çok merak edilen, ertesi gün hapının zararları nelerdir? Ertesi gün hapının fiyatı? Sorularının cevaplarını sizin için haberimizde bir araya getirdik…

30.04.2018-13:08 - (Son Güncelleme: 22.08.2021-11:53)

Ertesi gün hapının zararları nelerdir? Ertesi gün hapının fiyatı? Gibi sık aratılan soruların detaylarını merak edenler için yazımızda bir araya getirdik. Oldukça sık kullanılan ertesi gün hapı, doğum kontrol önlemi alınmayan durumlarda kullanabileceğiniz bir ilaçtır. İçinde yüksek miktarda progesteron hormonu bulunan ertesi gün hapı, istenmeyen gebelik oluşumunu önlemek için kullanılır. Peki ertesi gün hapının zararları neler? Gelin beraber bakalım.

ERTESİ GÜN HAPININ ZARARLARI NELER?

İstenmeyen gebeliğin oluşumunu önlemek için sıklıkla tercih edilen ertesi gün hapı, içinde bol miktarda progesteron hormonu içerir. Ertesi gün hapı, gebeliğin oluşmasını önlemek için rahmin iç yapısını bozarak, spermlerin rahim içine geçmesini engeller. Bu durum olası gebeliğin oluşmasını engeller. 

Ertesi gün hapı kullana kadınların bir kısmında gözlemlenen başlıca yan etkiler;

-Kumsa

-Düzensiz kanama

-Mide bulantısı

-Adet düzensizliği

-Alerjik reaksiyonlar

Ertesi gün hapı kullanımında en sık görülen yan etkiler ise, 

- Mide bulantısı

- Ara kanamalar

- Karın ağrısı

- Baş dönmesi

- Halsizlik

- Baş ağrısı

- Göğüslerde hassasiyet

Bu etkiler ilacı kullanmaya başladıktan sonraki 3 gün içerisinde görülebilir. Adet düzensizliği durumu ise birkaç ay devam edebilir. Ara ara meydana gelen kanamalar damla damla görülebilir. Bununla beraber adet düzeninde erken ya da geç oluşan durumlar oluşabilir. Eğer adet kanmanız beklenen tarihten en az bir hafta gibi bir süre gecikiyorsa muhakkak bir gebelik testi yapılmalıdır. 

ERTESİ GÜN HAPININ FİYATI NEDİR?

Ertesi gün hapı fiyatı içinde bulunan etken maddelere göre değişir. Bununla birlikte birçok ertesi gün hapının fiyatı hemen hemen birbirine yakındır. Ertesi gün hapı fiyatı 2021 yılı içinde piyasada bulunan iki ertesi gün haplarından birinin fiyatı 60-70 tl arasında iken diğeri ise 90-100 tl arasında değişiklik göstermektedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal