Ersin Tatar: Kıbrıs Türkü, 1974'ten Sonra Hayat Buldu

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konuk olduğu programda hem geçmişi hem de güncel meseleleri değerlendirdi. Ersin Tatar, "Hep şunu bekledik, Türkiye ne zaman gelecek?'' dedi.

11.04.2021-11:06 - (Son Güncelleme: 11.04.2021-11:06) Ersin Tatar: Kıbrıs Türkü, 1974'ten Sonra Hayat Buldu

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TRT 1'de yayınlanan Gündem Ötesi programına katıldı. Programı, Gazimağusa'dan özel yayınla ekran karşısına çıktı.

Programda "Ben hep Türkiye sevgisi ile büyümüş bir adamım" diyen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı'nı anlattı.

''KIBRIS TÜRKÜ 1974'TEN SONRA HAYAT BULDU''

Tatar şu ifadeleri kullandı:

"Hep şunu bekledik, Türkiye ne zaman gelecek? Türk ordusu ne zaman Kıbrıs'a ayak basacak? Ne mutlu ki bize 1974'te Türk ordusu buraya gelebildi ve işte Kıbrıs Türkleri gerçek anlamda o zaman bağımsızlığına özgürlüğüne ve hürriyetine kavuştu. Kıbrıs Türkü 1974'ten sonra hayat buldu, yaşam buldu."

Maraş açılımına ilişkin konuşan Tatar, bölgeyi şimdiye dek 130 binin üzerinde kişinin ziyaret ettiğini ifade ederek, "Burasının iade edilmesi söz konusu değildir. Çünkü artık Kıbrıs başka bir noktaya gelmiştir. Bölgedeki dengeler çok değişmiştir. Taşınmaz mal komisyonu aracılığı ile Maraş'ın açılım süreci devam ediyor." dedi.

''HER TÜRLÜ TEMASA RUM TARAFI ENGEL OLMAYA ÇALIŞIYOR''

KKTC Cumhurbaşkanı, Kıbrıslı Türklere karşı uygulanan ambargolara da değindi. Tatar, "Her türlü temasa Rum tarafı engel olmaya çalışıyor. Yani bizim gençliğimizin, bizim insanlarımızın dünyayla temas kurmamaları için bir etkinlikte, bir sportif faaliyette hemen oradaki Rum elçisi gidip şikayet ediyor." diye konuştu.

Ersin Tatar, Rum kesiminin bütün önlemelerine rağmen Türkiye'nin de desteği sayesinde ekonominin gelişmeyi sürdürdüğünü, 100'ün üzerinde ülke ile ticari temaslar kurduklarını dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal