Ermenistan'a Ait 400 Askerin Bulunduğu Tabur İmha Edildi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'a ait 400 askerin bulunduğu 556. alay taburunun tamamına yakınının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

21.10.2020-12:14 - (Son Güncelleme: 21.10.2020-15:27) Ermenistan'a Ait 400 Askerin Bulunduğu Tabur İmha Edildi

Azerbaycan Ordusu, Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmaya devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ağdere, Cebrail ve Gubadlı hattında operasoların gece boyunca devam ettiğini kaydetti. Diğer yandan Ermenistan'a ait bir taburun etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

AĞIR KAYIP VEREREK GERİ ÇEKİLDİ

Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan güçlerinin Azerbaycan ordusu savunma hattına top ve havanlarla ateş açtığı ifade edildi. Cebrail ve Gubadlı yönüde Ermenistan ordusuna bağlı 18. motorize tümenin kayıp vererek geri çekildiği belirtilen açıklamada, Azerbaycan ordusunun Ermenistan'a ait 5 muhrip alayı mevzilerini ve buradaki mühimmatları ele geçirerek çok sayıda askeri etkisiz hale getirdiği aktarıldı.

100'ÜN ÜZERİNDE YERLEŞİM YERİ KURTARILDI

Ermenistan'ın 27 Eylül'den beri sivil yerleşim yerlerine yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda bugüne kadar 60'tan fazla sivil hayatını kaybetti, 291 sivil de yaralandı. Azerbaycan ordusunun karşı saldırılanda 100'ün üzerine yerleşim yeri işgalden kurtarıldı.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal