Ermenistan, NATO'ya Başvurup SİHA'ların 'Karabağ'da Kullanılmasına İzin Vermeyin' Dedi

Ermenistan'ın işgal ettiği toprakları için karşı hamle yapan Azerbaycan, cephede sağlam adımlarla hareket ediyor. Oldukça büyük bir hezimete uğrayan ve SİHA'ların kaygısı yüzünden cephede askerlerini tutamayan Ermenistan da NATO'ya başvurarak SİHA'ların Karabağ'da kullanılmasına izin verilmemesini istedi.

19.10.2020-09:50 - (Son Güncelleme: 19.10.2020-10:01)

27 Eylül tarihinden bu yana 2 ülke arasında süren savaş, Azerbaycan'ın savaş alanındaki üstünlüğü ile sürüyor. Cephede Azerbaycan ordusuna karşı duramayan Ermenistan da alçak bir şekilde füzelerle sivillere saldırıyor.

13 KÖY İŞGALDEN KURTULDU

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:,

'Geçici ateşkesi ihlal eden Ermenistan ordusunun saldırılarına karşı Azerbaycan ordusu karşılık verdi ve birçok yerleşim yerini kurtardı. Karabağ'da Cebrail bölgesinde 13 köy işgalden kurtarıldı.'

GERİYE BAKMADAN KAÇTILAR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Fuzuli istikametinde yapılan başarılı operasyonlarda, Ermeni silahlı kuvvetlerinden geri aldıkları yerlere ilişkin görüntüleri paylaşmıştı. SİHA'ların nefes aldırmadığı Ermenistan ordusunun pek çok tank, top, kamyon, zırhlı araç ve mühimmatı bırakarak cepheyi tek ettiği görülmüştü.

SAVAŞ UÇAKLARI VURULDU

Ermenistan ve Azerbaycan arasında 2. defa ateşkes yapılırken, Ermenistan anlaşmanın ardından kısa bir zaman sonra Azerbaycan'ın kurtardığı ve sivillerin olduğu köylere taarruza geçti.

Ateşkesi 2. defa ihlal eden Ermenistan ordusuna karşı savunma yapan Azerbaycan, Ermeni güçlerini geri püskürttü.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı aracılığıyla yapılan açıklamalarda, Ermenistan'ın iki savaş uçağı ve İHA'nın vurulduğu belirtilmişti.

Diğer taraftan geçe gün, Ermenistan için stratejik ehemmiyeti olan Hudaferin Köprüsü'ne Azerbaycan bayrağı asıldı.

ERMENİSTAN'DAN AKILALMAZ AÇIKLAMA

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

'Karabağ hiçbir zaman Azerbaycan'ın parçası olmadı ve Azerbaycan'ın toprak iddialarının uluslararası hukukta hiçbir temeli yoktur. Soykırımı önleyin ve Karabağ'ı tanıyın.'   

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal