Ermenistan, Azerbaycan'a Saldırdı

Ermenistan'ın işgal ettiği Hankendi bölgesi Azerbaycan topçusu tarafından bombalandı. Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında Ermenilerin Azerbaycan'ın sivil yerleşim alanlarına ateş açmasıyla siviller yaşamını yitirdi ve yaralandı.

27.09.2020-08:59 - (Son Güncelleme: 29.09.2020-16:16) Ermenistan, Azerbaycan'a Saldırdı

Azerbaycan Savunma Bakanlığından gelen açıklamaya göre, Ermenistan ordusu saat 06.00 sularında cephe hattında büyük kapsamlı provokasyon yaparak Azerbaycan ordusunun mahalline ve sivil yerleşim alanlarına geniş çaplı  top, silahlar ve havanlarla ateş açtı. Açılan ateş neticesinde Azerbaycanlı sivillerden yaşamını yitirenler oldu.

Açıklamada, Ağdam'ın Çıraklı, Terter'in Gapanlı ve Orta Garvand, Fuzuli'nin Şükürbeyli ve Alhanlı, Cebrayıl'ın Çocuk Mercanlı köylerine Ermenistan ordusunun sürekli bombardımanı neticesinde sivillerden hayatını kaybedenlerin ve yaralıların olduğu belirtildi. Bu yerlerde sivil altyapının da ciddi oranda zarar gördüğü belirtildi.

Sivil ile askeri kayıpların kesinleştirildiği, Azerbaycan ordusunun da düşmanın provokasyonunun önüne geçmek ve cephenin etrafındaki yerlerde yaşayanların güvenliğini temin etmek için misilleme önlemler aldığı belirtildi.

12 UÇAKSAVAR FÜZE SİSTEMİ YOK EDİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın hücumlarına karşı cephe boyunca karşı saldırıya geçtiğini bildirdi.Ermeni hava savunma güçlerinin on iki uçaksavar füze düzeninin yok edildiği kaydedildi.

Azerbaycan Hava Kuvvetleri'nin bir savaş helikopterinin Tatar tarafında düşürüldüğü, mürettebatın hayatta olduğu kaydedildi.'Birliklerimizin hızlı karşı saldırı operasyonu devam ediyor.' denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal