Ermenistan - Azerbaycan Gerginliğine Tepkiler

Azerbaycan - Ermenistan hattında yaşanan gerginliklerin ardından gelen tepkiler;

28.09.2020-12:08 - (Son Güncelleme: 28.09.2020-11:15)  Ermenistan - Azerbaycan Gerginliğine Tepkiler

TÜRK DIŞİŞLERİ

Türkiye'nin Azerbaycan'a desteği tamdır. Azerbaycan nasıl isterse ,o şekilde yanında olacağız diyerek Azerbaycan'a net destek vermiştir. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Hem Masada Hem Sahada Can Azerbaycan'ın yanındayız diyerek net bir mesaj vermiştir. Türkiye'de ki sosyal medyada ise Azerbaycan'a destek tamdı.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI

Durumu istikrara kavuşturmak için tarafları derhal ateşkese ve müzakarelere başlamaya çağırıyoruz diyerek temkinli bir ve stratejik bir açıklamada bulundu.

AB DIŞ İLİŞKİLER VE GÜVENLİK POLİTİKASI TEMSİLCİSİ JOSEP BORREL

AB çatışmaların acilen durdurulması gerginliğin düşürülmesi ateşkesin olması için sıkı şekilde çalışmalıyız açıklamasında bulundu.

GÜRCİSTAN

Barış çağrısında bulunuyoruz ama Ermenistan derhal saldırıcı tavrından vazgeçerek sivilleri hedef almamalıdır dedi.

İRAN

Azerbaycan ve Ermenistan'ı sağduyuya davet ediyoruz. Bölgede tansiyon düşürülmelidir açıklaması yaptı.

FRANSA

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan çatışmalar nedeniyle tedirgin olduğunu, sorunun müzakere yoluyla çözülmesi gerektiğini belirtti. Tarafların ortak noktada mutlaka buluşacağını söyledi.

ABD

ABD ise Azerbaycan ve Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'da yaşanan çatışmalara ilişkin bölgede iyi ilişkilerin olduğunu acaba nasıl durduracağız çatışmaları diyerek önemli açıklamalarda bulundu. Olayları izliyoruz iki tarafta tansiyonu düşürmeliyiz dedi.

KAZAKİSTAN

Kazakistan Cumhuriyeti, 27 Eylül 2020’de Dağlık Karabağ’da Ermenistan-Azerbaycan çatışmasının tırmanmasından derin endişe duyuyor. Dost Azerbaycan Cumhuriyeti’ni ve Ermenistan Cumhuriyeti’ni durumu istikrara kavuşturmak için gerekli tüm tedbirleri almaya, güç kullanmaktan kaçınmaya ve meseleyi müzakereler yoluyla çözmeye çağırıyoruz. Uluslararası kuruluşların çatışmaya barışçıl bir çözüm bulmasına yardımcı olmaya hazırız açıklamasında bulundu.

UKRAYNA

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki Ermeni saldırısı ve akabinde Azerbaycan ordusunun karşılık vermesine ilişkin açıklama yayımladı. Açıklamada, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmanın tırmanmasından derin endişe duyuyor. Alevlenmeye neden olan koşulları dikkatlice inceliyoruz. Anlaşmazlığın barışçıl çözümü için tarafları diyaloğa geri dönmeye çağırıyoruz açıklamasını yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal