Erman Toroğlu, TFF ve MHK'da yaşanan olayların perde arkasını anlattı!

Ünlü yorumcu eski hakem Erman Toroğlu, Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'nda yaşanan olayların perde arkasını anlattı.

14.03.2022-10:12 - (Son Güncelleme: 14.03.2022-10:12) Erman Toroğlu, TFF ve MHK'da yaşanan olayların perde arkasını anlattı!

Türk futbolunun gündemine bomba gibi düşen hakem kararlarının ardından büyük bir kaos ortamı oluşmuştu. Türkiye Futbol Federasyonu, 13 hakem ile yollarını bir anda ayırmı. ve konu ile ilgili olarak bir açıklama yapmamıştı.

Erman Toroğlu olayların perde arkasını anlattı

Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'nda alınan bu kararlar doğrultusunda yaşanan olaylar ile ilgili olaran ünlü yorumcu Erman Toroğlu, A Spor ekranlarında yaşanan olayların perde arkasını anlattı. Toroğlu, yağtığı açıklamalarda ;

'MHK'dan birileri bunu söylüyor...'

Bayağı enteresan işler oluyor. David Elleray diye bir hakem var. Kulüpler Birliği ile Federasyon, bu arkadaşla anlaşıyor. Seneye ekibini kuracak Türkiye'de ve her şeyi bu adam halledecek. 3-4 yıldır Uilenberg diye bir arkadaş vardı. Uilenberg diyor ki yeni komiteye, 'Sezon sonu sizin işiniz bitecek arkadaşlar. Parayı da çok sever. Belçika ve Portekiz'de yaptığını burada yapacak ve sizi pasifize edecek.' Bunu MHK'den birilerine söylüyor. 'Siz olmayacaksınız' diyor MHK'ye.

'Bazı arkadaşlar Türk futbolunu idare etmeye çalıştılar'

İşin bir de öbür tarafı var. Cüneyt Çakır var, Fırat Aydınus var, Fırat hakemliğini bitiriyor. Seneye MHK Başkanı olmak istiyor. Kulüp başkanları da bölünmüş durumda. Galatasaray, Fenerbahçe, Başakşehir bir tarafta, Beşiktaş, Trabzonspor ve Anadolu bir tarafta gibi. Hakemlerin bir grubu, basındaki bazı arkadaşlarla beraber Türk futbolunu idare etmeye çalıştılar. Nihat Özdemir giderse kim başkan olacak deniyor. O söylentiler 4-5 ay önceden beri başladı. Nihat Özdemir de pek istekli değil, başı ağrıyor.

'Bu olaylar daha önce de yaşandı'

David geleceği zaman Cüneyt'in, Fırat'ın rolü ne olacak derken çok ani bir kararla bu operasyon yapılıyor. Bu operasyon daha sonra yapılacak. Bu operasyon daha evvel de vardı. Federasyon dışarıda kalan hakemlerin bir kısmını, bazı isimleri Yusuf'a da Serdar'a da söyledi. Onlar, bunu kademe kademe yapalım dediler. Zekeriya geldi, ondan da Oğuz ve Ünsal'ı istediler. Zekeriya, ben şimdi çalışıyorum, beraber geldik beraber gideriz dedi ve bıraktı. Yusuf'un da Zekeriya'nın da Serdar'ın da altını oydular. Hem faal hakemler var hem de federasyon yöneticileri var bu oyanlar arasında. Herkes mazlum değil o kadar. Bu iş öyle fokurdayan bir kazan.

'Cüneyt Çakır'ın babasını güçlü bir lobisi var!'

Hakem aleminde Cüneyt'in babası Serdar Çakır'ın ekibiyle çok güçlü bir lobi var. Öbür tarafta temsilciler var. Eski hakem, bir milletvekili arkadaşımız var. O, hanımı, akrabası, kızı falan giriyorlarmış. Arı kovanı vardı, varken 'Biz bu işi bitirelim' dediler. Derken Fırat, Cüneyt, Hüseyin ve bir hakem daha var, onları çağırmayacaklarmış. Diğerlerini çağırıp, '1. Lig'de görev verelim ya da VAR hakemi yapalım' demişler.

Tugay kaan numanoğlu

'Bu iş mahkemelik olacak dediler...'

Ankara'dan bir arkadaşım aradı, 'Numanoğlu'nu komiteden birisi aramış. Ahmet Şahin aramış. Sen, Galatasaray'ın Kasımpaşa maçındaki penaltısını vermedin, versen devam edecektin. O maç senin başını yedi.' demiş. 3-4 dakika sonra aradı, 'O kişi Ahmet Şahin değilmiş, komite başkanıymış' dedi. Ben de 'Bana açsın bir telefon, anlatsın" dedim. 'Bu iş mahkemelik olacak, ben bunu anlatmayayım' demiş Numanoğlu. Bir arkadaşım bana mesaj atmış bunlar olurken. Meğer Numanoğlu, hakem seminerinde 'Bana neden maç vermiyorsun?' diye sorduğunda '7.9 almışsın, cezalısın' demiş başkan. 'Ben hata yapmadım' demiş Numanoğlu. Galatasaray - Kasımpaşa maçındaki pozisyonu açmışlar, 'Bu penaltıyı neden vermedin?' demişler. İşi döndürüyor hakem. 'Beni bir komite üyesi aradı, o penaltıyı niye vermedin, versen Galatasaray da kurtulurdu' dediğini söylüyor. Ancak bu seminerde söyleniyor Numanoğlu'na. Herkesin önünde söyleniyor.

'Bu alınan karar daha önce yapılmalıydı'

Hakemlerin mi sağı solu oynuyor. Sen bu hakemlere nasıl maç vereceksin ki zaten? Vallahi çok doğru yaptılar, bir yerden başlamak lazımdı. Akrabalıklar da bitti. Bu yapılmalıydı. Gerisi de gelecek. Birkaç kellenin daha alınması lazım. Kumar oynayan adamdan, bahis oynayan adamdan hakem olmaz. Bu kadarını söyleyeyim. 'Bu işin zamanı mıydı?' diyorlar. Zamanıydı, böyle şeyler beklenmez. Bunlar, Türkiye'de futbolu idare etmeye kalktılar. Siz maç idare edin! Bazı kulüp başkanlarıyla kol kola gelip, yarın federasyon başkanı olmaya çalışmayın!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal