Erken Emekli Olmak İsteyenler Dikkat! Yeni Yıl Gelmeden Elinizi Çabuk Tutun

Uzmanlar, erken emekli olmak için borçlanma yolunu seçerek eksik primleri kapatmak isteyen vatandaşlara yeni yılda borçlanma maliyeti artacağından bu işlemin önümüzdeki 5 gün içinde yapmalarını öneriyor.

27.12.2021-13:47 - (Son Güncelleme: 27.12.2021-13:47)

Milyonlarca vatandaş, erken emekli olmak için borçlanma yolunu tercih ediyor. 2022 yılında borçlanma maliyetlerinin artacağını duyuran uzmanlar, eksik prim ödemelerinin önümüzdeki 5 gün içinde yapmalarını tavsiye ediyor. 

Erken emeklilik için borçlanma yolunu seçen milyonlarca vatandaş eksik primleri bu sayede kapatabiliyor. Asgari ücrete gelen zamla birlikte borçlanma maliyetlerinin artacağı açıklandı. Maliyetlerin şu anki fiyatlarından yararlanmak isteyenler yılın son günlerini değerlendirmelidir. 

BELLİ BİR ÜCRET ÖDEYEREK BORÇLANMA İMKANINDAN YARARLANABİLİYOR

Sosyal güvenlik sistemi, vatandaşların hizmet borçlanmalarını prim gün sayılarını artırmaya giderken bazı durumlarda ise sigorta girişinin olduğu ilk tarihi geriye çekiyor. Böylelikle vatandaşların prim sayılarındaki artış, erken emekliliğin yolunu açıyor. Erken emeklilik için borçlanma hizmetinden yararlanmak isteyenler arasında askerliğini tamamlamış sigortalı kişiler, çalışan anneler, prim borcu olan gurbetçiler ve Bağ-kurlular bu hizmete karşılık belli bir ücret ödüyor. 


BORÇLANMANIN BU YIL BİTMEDEN YAPILMASI TAVSİYE EDİLİYOR

Posta gazetesinin haberine göre, yeni yıl girmeden borçlanma imkanından yararlanmak isteyen vatandaşlar, tek bir gün primine karşılık en az miktarda 31.39 lira ödeyeceği bildirildi. Bunun üst limiti ise 204 lira olarak belirlendi. Günlük brüt asgari ücret olan 98.10 liranın (2.943/30) yüzde 32 ile çarpılarak ödenecek tutar bulunuyor. 

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ödemesi yapılacak primlerde asgari ücret tutarı belirgin rol oynuyor. Asgari ücrete yapılan yüzde 50.5 oranındaki zam, borçlanma maliyetlerini artıracağından önümüzdeki 5 gün içinde ödemelerin yapılması tavsiye ediliyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal