31.05.2021-10:47 (Son Güncelleme:20.06.2022-16:46)


1

Antrenörün hayatı

Antrenörün hayatı

Ergin Ataman 7 Ocak 1966 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Eski basketbolcu olan Ataman Anadolu Efes antrenörüdür. İlk ve orta öğrenimini İtalyan Lisesi'nde başarı ile tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirdi. Basketbola 1978 senesinde Eczacıbaşı takımı içerisinde oyuncu olarak başladı. Eczacıbaşı ve Yeşilyurt takımlarında da yer aldı.



2

Kariyerinin ilk zamanları

Kariyerinin ilk zamanları

Antrenörlük hayatına Eczacıbaşı altyapısında antrenörlük yaparak girdi. Ardından Efes Pilsen alt yapısında antrenör olarak görev aldı. Sırası ile Türkiye Basketbol Ligi takımlarından olan Türk Telekom, Pınar Karşıyaka, Efes Pilsen'de antrenör olarak görev aldı.



3

2001-03 seneleri aralığında İtalya Basketbol Ligi'nde Montepaschi Siena'da antrenörlük görevinde bulundu. Bu takımla birlikte 2001-02 sezonunda Saporta Kupası'nda şampiyonluk elde etti.



4

Boyu nedir?

Boyu nedir?

Anadolu Efes teknik direktörü olan Engin Ataman'ın boyu 1.90 metre'dir.



5

Kaç yaşındadır?

Kaç yaşındadır?

Ergin Ataman 7 Ocak 1966 doğumludur. Yani 56 yaşındadır.



6

Başarıları nedir?

Başarıları nedir?

Kariyerinde ise en önemli başarı olarak Anadolu Efes ile 2021 yılında aldığı Euroleague gözükmektedir. Ayrıca pek çok kez önemli çeşitli kupalar kazanma başarısı göstermiştir.



7

Hangi takımları çalıştırdı?

Hangi takımları çalıştırdı?

Ergin Ataman antrnörlük kariyerinde sırasıyla; Türk Telekom, Pınar Karşıyaka, Efes Pilsen, Siena, Ülkerspor, Bologna, Beşiktaş, Anadolu Efes, Beşiktaş, Galatsaray, Türkiye Milli Basketbol Takımı ve son olarak yine önceden çalıştırdığı Anadolu Efes'i çalıştırmaktaydı. Son olarak ise önceden görevde bulunduğu A Milli Basketbol Takım'ı ile anlaşmaya vardı.



8

Nerelidir?

Nerelidir?

Ergin Ataman İstanbullu'dur.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR