Erdoğan'a Yönelik Suikast Girişiminde Flaş Gelişme! Bombayı Gönderen Terörist İfşa Oldu

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a Siirt’te düzenlediği mitingi sırasında yapılan bombalı suikast girişiminde Suriye’den bombayı gönderen terörist ifşa oldu. Suriye’de bulunan Roni kod adlı terörist Fırat İlhan’ın fotoğrafına ulaşıldığı belirtildi.

10.12.2021-16:25 - (Son Güncelleme: 20.12.2021-14:45) Erdoğan'a Yönelik Suikast Girişiminde Flaş Gelişme! Bombayı Gönderen Terörist İfşa Oldu

Geçtiğimiz günlerde Başkan Erdoğan’ın Siirt’te gerçekleştireceği miting öncesi bombalı suikast paniği yaşanmıştı. Suikast girişiminde sıcak bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Gözaltına alınanlardan 3 kişinin bombayı yerleştirdiklerini itiraf ettiği bildirildi.  İçişleri Bakanlığı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ile ilgili bir açıklama yaptı. 4 Aralık 2021 tarihinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt Mitingi için görevlendirilen polis memurunun özel aracının altına mıknatıslı bomba yerleştirilmesi ile ilgili yürütülen soruşturmada bu sabah eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 3'ü bombayı yerleştirdiklerini itiraf etmişti. 

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik bombalı suikast girişiminde Suriye’den bombayı gönderen terörist ifşa olduğu bilgisi paylaşıldı. 

SALDIRI TALİMATINI VEREN TERÖRİST İFŞA OLDU

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt gerçekleştirdiği mitingde düzenlenen PKK eylemiyle ilgili ayrıntıları terörist ağabeyi açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik bombalı saldırı talimatını veren terörist ifşa oldu. Hendek-Barikat olaylarında ölen Şeyhmus A.'ya eylem yapılması talimatını veren Roni kod adlı terörist olduğu ortaya çıktı. Söz konusu teröristin 8 yıl önce Nusaybin'den PKK’ya katıldığı ve YPS kolundaki isimlerden biri olduğu belirlendi. 

Öte yandan 2022 yılında Mersin'de patlayan zaman ayarlı ses bombasının da Türkiye’ye getirilmesi konusunda parmağı olan Roni kod adlı terörist, Hendek-Barikat olaylarında da PKK’ya katılarak Türk polisiyle çatıştığı öğrenildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt mitingine görevlendirilen Mardin'in Nusaybin ilçesi Çevik Kuvvet Büro amirliğinde görevli polis memuru, aracının altına mıknatısla yerleştirilen bombalı düzeneğin tespit edilmesiyle Erdoğan’a yönelik düzenlenen suikastı önlemişti. Bu olayın ardından düzeneği yerleştirdiği tespit edilen Azem D., Seyhmus A, Serhat D. ve Abdülkerim A. polis ekipleri tarafından yakalanmıştı. Polis ekipleri, zanlıların evinde gerçekleştirdiği aramalarda Şeyhmus A.'nın evinde 1 adet anahtar sistemine ait verici kumanda ile zanlıların kullandığı dijital materyaller ele geçirilmesinin ardından kardeşinin Hendek-Barikat olaylarında öldürüldüğü ve bu nedenle kendisini örgütün Suriye kanadından arayan teröristin suikast de intikam amacıyla bombayı gönderdiğini açıklamıştı. 

O TERÖRİST 8 YIL ÖNCE PKK SAFLARINA KATILMIŞ

Şeyhmus A., verdiği ifadesinde sözde suikast girişiminde Roni kod adlı PKK'lı terörist Fırat İlhan'ın hazırladığı bombayı Artuklu yolunda mısır tarlasında teslim aldıklarını itiraf etmişti. Şeyhmus A., aldığı bombayı polis memurunun aracının altına yerleştirdiklerini ifade etti. Roni kod adlı PKK'lı terörist Fırat İlhan'ın 8 yıl öncede Nusaybin'den PKK'ya katılan isimlerden olduğu ortaya çıktı. 

MERSİN'DEKİ BOMBALI EYLEMİ DE O DÜZENLEMİŞ

Roni kod adlı PKK'lı terörist Fırat İlhan'ın 11 Ekim 2020 tarihinde Mersin Güvenevler Mahallesi'ndeki Forum AVM yakınında meydana gelen bombalı eylemini düzenleyen kişinin de olduğu ortaya çıktı. Mersin’de boş bir araziye bırakılan zaman ayarlı bombanın patlamasıyla bir kişinin yaralanmasına sebep olan zanlının Fırat İlhan olduğu ortaya çıkmıştı. 

KRİTİK BİLGİLERE SAHİP OLDUĞU DÜŞÜNÜLEN İSİM SORGUDA

Şeyhmus A.’nın Suriye kolundaki Artuklu yolunda mısır tarlasında teslim aldığı bombayı, evinin bahçesinde saklayan ve polis memurunun aracına bomba yerleştirilirken suikast girişimine gözcülük eden Serhat D.'nin sorgusunun devam ettiği bilgisine ulaşıldı. Şeyhmus A. verdiği ifadesinde bombanın saklanmasında ve konulmasında gözcülük yapan Serhat D.'nin evinin yakınlarında bulunan Çevik Kuvvette görevli bir polis memuru olduğunu anlatmıştı. O polis memurunun işe gidip geliş saatlerini takip ettiklerini ifade eden Şeyhmus A., Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik düzenlenen bombalı suikastla ilgili kritik bilgilere sahip olduğu tahmin ediliyor. 

İÇİŞLERİ DUYURDU: BOMBAYI YERLEŞTİRDİKLERİNİ İTİRAF ETTİLER

Siirt’te yaşanan ve miting öncesi polis memurların fark etmesiyle büyük bir tehlikenin yaşanması engellenen olay ile ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı: Mardin Nusaybin ilçesinde 04.12.2021 tarihinde, bir polis memuruna ait aracın altına yerleştirilen bomba düzeneği ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda; olayı gerçekleştirdiği belirlenen şahıslara yönelik bugün sabah saatlerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda A.D, S.D., Ş.A., A.A. isimli 4 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan 3'ü ilk ifadesinde araç altına bomba düzeneğini yerleştirdiklerini itiraf etti. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal