Erdoğan: Muhtarlarla Yapacak Çok İşimiz Var

Cumhurbaşkanı Erdoğan Muhtarlar Günü etkinliğine video gönderdi. 50 bin muhtara teşekkür eden Başkan Erdoğan muhtarların Muhtarlar Günü'nü tebrik etti.

19.10.2021-11:03 - (Son Güncelleme: 19.10.2021-11:09) Erdoğan: Muhtarlarla Yapacak Çok İşimiz Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 19 Ekim Muhtarlar Günü sebebiyle İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe video gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin birçok bölgesinde hizmet veren 50 bin muhtarlara teşekkür ederek muhtarların Muhtarlar Günü'nü kutladı.

2015 yılından beri 81 ilin muhtarlarıyla beraber Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldiklerini aktaran Başkan Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti;  "Tam 50 ayrı toplantıyla ülkemizdeki demokrasi piramidinin tabanını oluşturan muhtarlarımızla zirvesini temsil eden Cumhurbaşkanı arasında samimi ve hasbi diyalog kanalı oluşturduk. Bu toplantılarımızda, hasbihal etmenin yanında, gerek muhtarlarımızın gerekse muhtarlarımız aracılığıyla pek çok vatandaşlarımızın, mahallemizin, şehrimizin sıkıntılarını çözdük. Sizlerle birlikte geliştirdiğimiz bu yöntemi İçişleri Bakanlığımız bünyesinde ihdas ettiğimiz Muhtarlık Daire Başkanlığı ve Muhtarlık Bilgi Sistemi ile kurumsallaştırarak, daha etkin şekilde kullanılabilir hale getirdik."

MUHTARLARI HAK ETTİĞİ KONUMA GETİRDİK

Yapılan görüşmelerde muhtarların en büyük sıkıntısının ödeme sorunları olduğunu belirten Başkan Erdoğan, muhtarlık maaşlarında da ciddi bir artış yaptıklarını söyledi. Erdoğan sözleri şu şekilde bitirdi;

"Tek tip kimlik belgesinden silah ruhsatı harcına kadar pek çok konuda muhtarlarımızın taleplerinin hayata geçirilmesine vesile olduk. İhtiyaç duyulan yerlerdeki uygun kamu arazileri üzerinde muhtarlık binaları yapılmasının yolunu açtık. Böylece muhtarlık müessesesinin zaten hakkı olan konuma gelmesini temin ettik. Mahallesinde yaşayan her bireyin, sağlığının takibinden temel ihtiyaçlarının karşılanmasına kadar, her konuda ilgili birimlerimize yol gösteren, onlarla birlikte gece gündüz çalışan muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığım döneminde hapis cezası aldığımda birileri güya kendi akıllarınca sizleri küçümseyerek, 'muhtar bile olamaz' manşetleri atmışlardı. Biz kendimiz Cumhurbaşkanı olmakla kalmadık, muhtarlarımızı da hak ettikleri konuma getirdik. Muhtarlarımızın da kendilerine olan güvenimizi boşa çıkarmayarak, gayretleri ve ferasetleri ile bu konunun hakkını vermeye başladıklarını memnuniyetle görüyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal