Erdoğan: Ermeni Vatandaşlara Yönelik Provokasyonlara Karşı Uyanık Olun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşen MYK toplantısında, "Türkiye’de yaşayan Ermeni vatandaşlara yönelik provokasyonlara karşı uyanık olun." dediği öğrenildi.

01.10.2020-09:08 - (Son Güncelleme: 01.10.2020-10:55) Erdoğan: Ermeni Vatandaşlara Yönelik Provokasyonlara Karşı Uyanık Olun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Ak Parti Genel Merkezi'nde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda ve Erdoğan'ın bazı parti kurmaylarıyla yaptığı görüşmelerde Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan gelişmeler gündeme geldi.

Toplantılarda, 2010 yılında Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan "Stratejik Ortaklık" anlaşması çerçevesinde askeri yardım talebinde bulunulması halinde yardım edilebileceği belirtildi. Ancak bugüne kadar Türkiye'nin Azerbaycan'da birçok tatbikat yaptığı, teknolojik ve stratejik olarak askeri birikimini bu tatbikatlar vesilesiyle Azerbaycan'a aktardığı ve şimdilik askeri ve teçhizat desteği gibi bir ihtiyacın olmadığı ifade edildi.

"PROVOKASYONLARA KARŞI UYANIK OLUN"

Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan'a ait olduğu, Ermenistan'ın bu işgale son vermediği sürece Azerbaycan toprak bütünlüğünün en güçlü şekilde savunulacağı vurgulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ermeni vatandaşlar konusunda uyarıda bulunarak "Türkiye’de yaşayan Ermeni vatandaşlara yönelik provokasyonlara karşı uyanık olun. Bu türden rahatsız edici girişimlere izin verilmemeli." dediği öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal