Erdoğan-Biden Görüşmesi Dolar Fiyatlarına Nasıl Yansıdı?

Piyasaların merakla beklediği Erdoğan-Biden zirvesi piyasaları hareketlendirecek büyük bir dalgalanmaya yol açmadı.

15.06.2021-11:05 - (Son Güncelleme: 15.06.2021-11:05) Erdoğan-Biden Görüşmesi Dolar Fiyatlarına Nasıl Yansıdı?

Özel bir mesaj veya sürpriz ile karşılaşılmayan Erdoğan-Biden görüşmesinden önce 8,40 seviyelerinde yer alan Dolar/TL, görüşme sonrasında 8,46 seviyelerine geldi. Belirsizlik havalarının estiği Brüksel’de yapılan zirvenin ardından artışa geçen Dolar/TL bugün 8,55 ve üzerine hareketlendi.

Zirve sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapıcı ve yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, piyasanın özellikle izlediği S-400 konusunda; 'Bizim düşüncemiz daha önce neyse, aynı düşünceyi Sayın Başkan'a (Biden) ifade ettim, F-35 konusunu da aynı şekilde ifade ettim' açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Biden ise; 'Erdoğan ile pozitif ve verimli bir toplantı yaptık, gerçek bir ilerleme kaydedeceğimize inanıyorum. ABD ve Türkiye olarak iki ülkenin çok önemli bir ajandası var' dedi.

Son günlerde gelişen ülke paralarından pozitif ayrışan TL, dolar karşısında 8,30 seviyesine kadar gelmişti. Yaklaşık 1 haftadır ve görüşme öncesi 8,40 seviyelerinde yataya dönen dolar/TL, görüşme sonrası 8,47 seviyesinin üzerine çıktı.

Bazı analistler, yapılan görüşmeye fazla anlam yüklendiği belirterek, somut adımlar beklendiğini ifade etti. Kurun hareketi için Çarşamba günü yapılacak olan Fed toplantısı ve Perşembe günü TCMB'nin alacak olduğu faiz kararının önemli olduğunu belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal