EPDK Nedir?

''EPDK Nedir?'' sorusu internet kullanıcıların cevabını araştırdığı konulardan biridir. Açılımı ve anlamının yanı sıra EPDK'nın faaliyet alanı da merak ediliyor. Peki EPDK nedir? EPDK ne demek? EPDK'nın açılımı ne?

12.03.2021-15:20 - (Son Güncelleme: 12.03.2021-15:20) EPDK Nedir?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun kısaltması olan EPDK, bir kamu kuruluşudur. Enerji alanında faaliyetlerini sürdüren EPDK, tüketicilere sunulan enerjinin kaliteli, ekonomik ve çevreyle uyumlu olması için çalışır.

Kurum 2001 yılından bu zamana kadar görevini sürdürmektedir. Bununla birlikte EPDK, enerji alanındaki fiyatlandırmada tüketicileri bilgilendirir ve tüketici hakkını korumak amacıyla piyasayı denetler. Peki EPDK görevleri nedir? EPDK Başkanı kimdir?

EPDK NE DEMEK?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), enerji piyasalarını düzenleyen bir kurum olarak görevlendirilmiştir. Bunun yanı sıra enerji kaynaklarının sürekliliği ve enerjinin kalitesi için çalışmalar yapmaktadır.

Enerji piyasasını da denetleyen EPDK'nın şu anda görevde bulunan başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla atanan Mustafa Yılmaz'dır. Peki EPDK'nın görevleri neler? EPDK'nın faaliyet alanları nedir?

EPDK'NIN GÖREVLERİ NELERDİR?

Kuruluş tarihi 2001 olan EPDK, doğal gaz, elektrik, LPG ve petrol piyasalarını denetlemekle görevlidir. Ayrıca bu piyasaları düzenlemek, EPDK'nın faaliyetleri ve görevleri arasında yer almaktadır. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), diğer görevleri;

Enerji piyasalarında bulunan ve çalışan şirketlerin sorumluluklarını ve haklarını belirlemek ve bu şirketlere lisans vermek,

Enerji alanında çalışan şirketlerin faaliyet alanları ile ilgili olarak performansını takip etmek,

Olması gereken performansı uygulanabilir ve standart hale getirmek için kuralları belirlemek,

Hizmet alanındaki konularda yönetmeliği belirlemek ve konu hakkında denetlemeler yapmak,

Piyasadaki fiyatları takip etmek ve denetlemek olarak belirlenmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal