EPDK Başkanı'ndan Flaş Açıklamalar: İGDAŞ'ın Usulsüz Doğalgaz Faturaları İptal Edilecek mi?

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, İGDAŞ'ın usulsüz doğalgaz faturalarıyla alakalı son dakika açıklamaları yaptı. Yılmaz, vatandaşların yanlış faturaları ödemek zorunda olmadığını belirtti. Yılmaz, İGDAŞ'a seslenerek, "Karara uymazlarsa ağır ceza öderler" ifadesini kullandı.

08.05.2020-11:34 - (Son Güncelleme: 08.05.2020-11:14) EPDK Başkanı'ndan Flaş Açıklamalar: İGDAŞ'ın Usulsüz Doğalgaz Faturaları İptal Edilecek mi?
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, İGDAŞ'ın usulsüz doğalgaz faturalarıyla alakalı son dakika açıklamaları yaptı. Yılmaz, vatandaşların yanlış faturaları ödemek zorunda olmadığını belirtti. Yılmaz, İGDAŞ'a seslenerek, "Karara uymazlarsa ağır ceza öderler" ifadesini kullandı. Faturalarını ödeyen vatandaşlarla alakalı atılacak adımları da paylaşan Yılmaz, hakkaniyetin sağlanacağını ifadelerine ekledi.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz A Haber canlı yayınına konuk oldu. İGDAŞ'ın vatandaşları mağdur eden usulsüz faturalarıyla ilgili flaş açıklamalar yapan EPDK Başkanı Yılmaz, "Gereğini yapmazlarsa ağır ceza öderler" ifadesini kullandı. Vatandaşlara seslenen EPDK Başkanı Yılmaz, "Sayaç bu işin terazisidir. Güveninizi kaybetmeyin. EPDK gereğini yapacaktır. Yanlış faturaları ödemek zorunda değilsiniz. Mevzuat doğru fatura ödemesini gerektirir." diye konuştu.

Faturalarını ödeyen vatandaşların yasal faizleriyle paralarını geri alacağını da ifadelerine ekleyen Yılmaz, şikayet edilmesi durumunda bütün firmalarla ilgili soruşturma başlatabileceklerini dile getirdi.

EPDK BAŞKANI'NDAN DOĞALGAZ FATURALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

EPDK Başkanı Yılmaz'ın açıklamalarında şu şekilde:

"İGDAŞ gereğini yapmalıdır. Gereğini yapmazsa çok ağır cezaları var bunların. Faturalar mevzuata aykırı düzenlenmiş. Sayaç, faturanın terazisidir. Terazi bozulursa güven kalmaz. 75 günlük fatura düzenlenmiş, böyle bir şey kabul edilemez.

Bizim harekete geçmemizin nedeni, faturaların iptal edilmesi için. Faturalar ödendikten sonra biz bu hakkaniyetsiz durumu giderememiş oluruz. Bu yanlış faturaları ödemek zorunda değiller. Doğru faturayı ödemek zorundalar mevzuata göre.

ŞİKAYET GELİRSE HAREKETE GEÇER SORUŞTURMA AÇARIZ

Her bir faturayı ayrı ayrı inceleriz. Akıllarında soru olanlar fotoğraflarını çekip faturaları bize göndersinler. Hangi şirket olursa olsun, tüm şirketleri inceliyoruz. Şu ana kadar düne kadar şikayet gelmemişti. Gelirse harekete geçer, soruşturma açarız. Dün bize gelen bine yakın şikayet oldu. 6.5 milyon abone var. Türkiye'nin 3'te 1'i kadar. Hiçbir firmanı bunu yapmaya hakkı yok. Bir siyasetçi, 'İGDAŞ itibarsızlaştırılıyor' dedi. Bunu siyasete çekmek çok yanlış. Yanlışı EPDK mı yaptı? Açık, net, faturalar ortada. Süreci yakından takip ediyoruz. İGDAŞ'a talimatı verdik, buna uymak zorundalar. Uygun faturayı üretmek zorundalar.

Faturayı ödeyenlerle ilgili soruşturmalar sürüyor. Faturasını ödeyenlerin mağduriyetini de gidereceğiz. Gerekirse haksızlıklar varsa iadeleri sağlayacağız. Yasal faizi ile mahsup ettireceğiz."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal