Enver Aysever İfade Verdi

Cumhuriyet Gazetesi yazarı gazeteci Enver Aysever, sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden paylaştığı bir karikatür sebebiyle açılan soruşturmayla alakalı ifade verdikten sonra hakkında yakalama kararı verildiği sebebiyle gözaltına alındı.

17.03.2021-15:46 - (Son Güncelleme: 17.03.2021-15:46) Enver Aysever İfade Verdi

Cumhuriyet gazetesinde yazarlık yapan Enver Aysever, sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden paylaştığı bir karikatür sebebiyle açılan bir soruşturma ile alakalı olarak bu sabah emniyette ifade verdikten sonra hakkında Çerkezköy Sulh Ceza Hakimliği aracılığıyla verilmiş bir yakalama kararı verildiğini belirterek gözaltına alındı.

Gazeteci Enver Aysever'in avukatı Çerkezköy Sulh Ceza Hakimliği'nin 20 Mart 2020'nde Aysever'in sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla alakalı olarak "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasında olduğunu, bu durumla alakalı ifadesi alınmak üzere bir yakalama hükmü olduğunu öğrendiklerini ifade etti. Enver Aysever, başka bir soruşturma sebebiyle emniyette ifade verdikten sonra sağlık denetimi yapılarak gözaltına alınırken ifadesi alınmak üzere İstanbul Anadolu Adliyesi'ne götürüldü.

Aysever, adliyeye götürüldükten sonra savcılıkta verdiği ifadesinde ''Çerkezköy Sulh Ceza Hakimliği tarafından hakkımda yakalama kararı olduğunu öğrendim. Bana gösterilen karikatür Birol Çün isimli şahıs tarafından çizilmiştir. Ben de bu karikatürü sosyal medyada paylaştım. Paylaştığımı kabul ediyorum ancak aynı olay nedeniyle İstanbul Anadolu Adliyesi'nde yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Anadolu 37. Asliye Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açılmıştır. Söyleyeceklerim bu kadardır.'' diye konuştu.

ENVER AYSEVER SERBEST BIRAKILDI

Savcılıkta verdiği ifadesinin akabinde gazeteci Enver Aysever, savcılık aracılığıyla özgür bırakıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal