05.03.2021-09:52 (Son Güncelleme:05.03.2021-09:52)


1

Bingöl’den Bitlis Tatvan’a gitmek için havalanan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait Cougar tipi askeri helikopterin düşmesinin ardından içlerinde 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da olduğu 11 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Helikopterin Tatvan Çekmece köyüne yakın dağlık araziye düştüğü, bölgede hava şartlarının ağır olduğu, etrafın sisten gözükmediği belirtildi. Olayda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta kademesi bölgeye intikal etti.



2

Türkiye, dün Bitlis’ten gelen acı haberle sarsıldı. Milli Savunma Bakanlığı’ndan gelen açıklamaya göre, Bingöl’den Tatvan’a gitmek için dün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Cougar tipi askeri helikopter ile saat 14.25’te irtibat koptu. Bölgede insansız hava aracı (İHA), CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına hemen başlandı.



3

Kolordu Komutanı Şehit

Kolordu Komutanı Şehit

Bakanlıktan ilk açıklama geldi, ‘Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 9’unun şehit olduğu, 4 kahraman silah arkadaşımızın ise yaralandığı belirlenmiştir. Yaralı personelimizin hastaneye sevk edilmelerine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz’ denildi.



4

Fakat daha sonra yeniden bir açıklama geldi, hastaneye kaldırılan yaralı askerlerden iki kişinin daha kurtarılamayarak şehit olduğu belirtildi. Buna bağlı olarak olayda şehit sayısı 11’e yükseldi. 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da şehitler arasında olduğu açıklandı.



5

Denetlemeye Gidiyordu

Denetlemeye Gidiyordu

Alınan bilgiye göre, içinde üst düzey askerlerin de olduğu helikopter, Tatvan 10. Komando Tugayı’na denetleme yapmak için gidiyordu. Helikopterin Tatvan Çekmece köyü yakınlarındaki düştüğü alanın dağlık bir bölge olduğu söylendi. Bölgede hava şartlarının zorlayıcı olduğu, yoğun sis, kuvvetli rüzgar ve karlı bir havanın hakim olduğu belirtildi. Helikopterin Tatvan’daki tugaya yaklaşırken, bölgedeki bazı tepelere sisin de etkisiyle çarpmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. TSK’ya ait kaza kırım ekibi olay yerine giderek bir ön rapor hazırlayacak.



6

Şehit Ailelerine Sarılıp ‘Ağlamayın’ Diyerek Teselli Etmişti

Şehit Ailelerine Sarılıp ‘Ağlamayın’ Diyerek Teselli Etmişti

15 Temmuz darbe girişimi esnasında şehit olan polis Aytekin Kuru ve Sevda Güngör ile Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine için Adana’da Sabancı Merkez Camii’ndeki cenaze törenine katılan Osman Erbaş, ‘Türk askeri katil olmaz. Katil Türk askeri değildir. Onlar Türk askeri değil katiller’ demişti. Şehit ailelerine sarılıp ‘Ağlamayın’ diyerek teselli eden Erbaş, ‘Türk askeri vatandaşını öldürmez vatandaşına kurşun sıkmaz’ ifadesini kullanmıştı.



7

Enkaza İlk Köylüler Ulaştı

Enkaza İlk Köylüler Ulaştı

Kazanın meydana geldiği bölgeye yaklaşık 800 metre uzaklıktaki Çekmece köyünden vatandaşlar, bölgeye giderek yaralılara hemen ilk müdahaleyi yaptı. Kaza yerine ilk gelen köylülerden Davut Bikeç, bölgede 2 gündür yoğun kar yağışı ve kaza anında sis olduğunu belirtti.



8

Yaralılara ilk müdahaleyi yaptığını belirten Bikeç, ‘Hemen olay yerine intikal ettik. Gittiğimizde şehitlerimiz vardı. 4 kişi sağdı. Hemen 2 kişiye yöneldim, ‘İyi misin ağabey?’ dedim. Biraz nefes aldı ardından ‘İyiyim’ dedi. Öbür askerin üzerine de ceketimi attım. Birisinin kolu sıkışmıştı, kolunu çıkardım. Üzgünüz, keşke olmasaydı‘ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR