07.11.2023-11:19 (Son Güncelleme:07.11.2023-17:30)


1

Tarihler 6 Şubat 2023’ü gösterdiğinde "Asrın felaketi" olarak denilen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay olmak üzere 11 ilde büyük yıkımlara neden oldu.



2

Binlerce kişinin yaşamını yitirdiği acı olayın sonrasında tüm Türkiye bölgedeki yaraları sarmak için tek yürek oldu.



3

Binlerce insanın ailelerini, yakınlarını ve evlerini kaybettiği büyük yıkım, fazlasıyla hassas bir konu olarak yürekleri dağlarken Hatay'da, enkazların üzerinde çekileceği duyurulan "Şahsi Meselemiz" filmi duyanları adeta çılgına çevirdi.



4

Bu büyük yıkım fazlasıyla hassas bir konu olarak yürekleri dağlarken Hatay'da, enkazların üzerinde çekileceği duyurulan "Şahsi Meselemiz" filmi duyanları adeta çılgına çevirdi. Binlerce kişinin yaşamını kaybettiği, 11 il içinde en ağır hasarı alan şehir olan Hatay'daki acı henüz oldukça tazeyken enkazın üzerine kurulan plato ve film seti yerel halkı fazlasıyla öfkelendirdi.



5

Depremde eşini kaybeden depremzede bir kadının yaşadıklarını konu alan filmin yapımcılığını Bülent Durgun, yönetmenliğini Gürsel Ateş üstlenirken, bir ayda bütün çekimlerinin tamamlanması planlanan filmin bir de galasının 6 Şubat'ta Hatay'da yapılacağı bilgisi öğrenildi.



6

Film çekiminin halihazırda tüm travmaları tetikleyerek, depremzede yurttaşların hassasiyetlerini görmezden gelerek başlamış olması sosyal medyada tepki çekerken, filmin oyunculardan Hilal Anay'ın;



7

"Eşini kaybetmiş birini canlandırıyorum. Sahneleri oynarken aslında oynamıyoruz, yaşıyoruz. Çünkü 50 metre ötemizde bu acıyı 8 ay öncesinde sıcağı sıcağına yaşamış insanlarla birlikte çekiyoruz. Temas halindeyiz, çok yakınız. Sahne bittiğinde göz göze geliyorum ve o an bir oyuncu için bence tarif edilemez" şeklindeki skandal açıklamaları adeta bardağı taşıran son damla oldu.



8

Sosyal medyadan da tepkilerini ifade eden Hataylılar "Bu size açık çağrımızdır" başlığıyla imza kampanyası başlattıklarını yetkililere duyurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr