Enginarlı pilav nasıl yapılır? Enginarlı pilav yapılışı

Ramazan ayında iftar yemeklerinde insanlar farklı farklı yemekler yapmak istiyor ve internet üzerinden çeşitli tarifleri araştırıyor. Peki enginarlı pilav yapılır mı? Enginarlı pilav nasıl yapılır? Malzemeleri nedir? Tüm detaylar haberimizde.

23.04.2022-22:39 - (Son Güncelleme: 23.04.2022-22:39) Enginarlı pilav nasıl yapılır? Enginarlı pilav yapılışı

Enginarın sağlık için oldukça önemli olduğu uzmanlar tarafından söylenmektedir. Yemeklere bir değişiklik katmak isteyen insanlar enginarlı pilav yapılır mı sorusunu internet üzerinden merakla araştırıyor. Peki enginarlı pilav nasıl yapılır? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Enginarlı pilav malzemeleri

-1 tane soğan

-1 tane havuç

-2 su bardağı pirinç

-2 tane enginar

-Yarım demet dereotu

-Yarım limon

-1 çay kaşığı tuz

-1 tatlı kaşığı şeker

-Zeytinyağı

Enginarlı Pilav Tarifi

Enginarlı pilav tarifi

İlk olarak pirincin suda yarım saat kadar bekletilmesi gerekiyor. Bu esnada bir adet soğan ve havuç doğranır ve zeytinyağı ile kavrulur. Enginarlar küp küp olarak doğranır. Suda bekletilen pirinç süzülür ve tencereye eklenerek iyice kavrulur. Birkaç dakika kavrulduktan sonra sıcak su, tuz ve şeker eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. Ocağın kısık ateşte olması gerekmektedir. Pilav piştikten sonra demlenmeye bırakılır ve daha sonra dereotları eklenir. Pilav sıcak ya da soğuk olarak servis yapılabilir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal