Engin Altay kimdir? Engin Altay nereli ve kaç yaşında? Engin Altay hayatı ve biyografisi

CHP Grup Başkanvekili görevini yürüten Engin Altay’ın hayatı ve biyografisi bir çok insan tarafından araştırılıyor. Peki Engin Altay kimdir? Engin Altay nereli ve kaç yaşında? İşte Engin Altay hayatı ve biyografisi...

21.05.2022-10:21 - (Son Güncelleme: 21.05.2022-10:21) Engin Altay kimdir? Engin Altay nereli ve kaç yaşında? Engin Altay hayatı ve biyografisi

İktidara yaptığı eleştirilerle zaman zaman siyaset dünyasının konuşulan isimleri arasında yer alan Engin Altay, son günlerde yeniden siyaset dünyasında gündemin üst basamaklarına yerleşti. CHP Grup Başkanvekili görevini yürüten Engin Altay’ın hayatını ve siyaset kariyerini öğrenmek isteyen kişiler arama motorlarına ‘’Engin Altay kimdir? Engin Altay nereli ve kaç yaşında?’’ sorularını yazarak sonuç elde etmeye çalışıyor.

Engin Altay kimdir?

Engin Altay, 15 Aralık 1963 tarihinde Sinop'un Erfelek ilçesinde Kazım ve Nazile Altay çiftinin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Erfelek'te tamamlamasının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Denizli Yüksek Okulu’nda mezun olarak akademik hayatını tamamladı.

Şu sıralarda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili görevini üstlenmeye devam eden Altay, bu göreve 26 Haziran 2013 tarihinde başlamıştır. Altay, ilk defa 2002 Türkiye genel seçimlerinde CHP Sinop milletvekili olarak meclise girmiştir. Güvenlik soruşturması nedeniyle 4 yıl göreve başlatılmadı ve yargı kararıyla öğretmen oldu. Sivas ve Sinop illerinin değişik ilçelerinde öğretmenlik yaptı. İki yıl Eğitim Yöneticiliği yaptı. Bir yıl Erfelek ilçesinde Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Engin Altay

2002 Türkiye genel seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ön seçimlerine katılabilmek için mesleğinden istifa etti. Seçimlerde ilk defa CHP Sinop milletvekili olarak meclise girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyeliği ve Milli Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Komisyonu üyeliklerinde bulundu. TBMM Türkiye-Moğolistan Parlamentolar arası dostluk grup başkanlığını 4 yıl sürdürdü. CHP Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2010–2012 yılları arasında CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

24 Haziran 2018 genel seçimlerinde CHP 3. bölge İstanbul milletvekili adayı olan Engin Altay evli ve 1 çocuk babasıdır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal