Engelli memur alımı yapılacak mı? 2022 Engelli memur alımı tarihleri ve şartları

Engelli vatandaşlarımızın merak edip araştırdığı engelli memur alımı yapılacak mı? sorusunun tüm cevapları haberimizde.2022 Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Engelli Kamu Personeli Atama Tören'inde yapmış olduğu konuşmada istihdam alanı açtığını duyurdu.

19.03.2022-13:48 - (Son Güncelleme: 19.03.2022-13:49) Engelli memur alımı yapılacak mı? 2022 Engelli memur alımı tarihleri ve şartları

17 Şubat 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen engelli kamu personeli yerleştirme töreninde engelli vatandaşlara yönelik konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN; 4/B kadrosunda çalışanların da engelli memur atamasında kullanılan kadro hesaplamasına katacağı haberini vermiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B kadrosunda çalışanların da engelli memur atamasında kullanılan kadro hesaplamasına dâhil edilmesi yönünde bir talimat verdiğini bu kapsamda, 12bin yeni engelli memur alımının yapılabileceğini duyurmuştur. 17 şubat tarihinde yapılan 

2022 engelli memur alım şartları nelerdir?

 

%40 engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu almış olması.

Bilgisayar ile ilgili gerekli programları kullanabilir olması. 

Sorumluluk alma gücüne sahip olmalı.

Mali ve idari işler alanlarda bilgili olmalı.

Satın almadan anlıyor olması.

Dosyalama ve dökümantasyon işlerini yapabiliyor olması.

İş takibi ve sonuçlandırma becerisinin olması.

Belirtilen şartları taşıyor ise, 2yılda bir yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına kayıt işlemlerini ÖSYM nin sayfasından yapıp sınava girme şansı kazanabilir.

2022 engelli memur alımı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal