Engelli maaşlarına zam geldi mi? Engelli maaşlı ne kadar oldu? İşte son güncel rakamlar!

2022 yılında asgari ücrete yapılan ek zamlardan sonra engelli maaşlarının ne kadar olduğu da araştırılmaya başlandı. Temmuz ayı itibariyle engelli maaşları da zamlı olarak ödenecek. Peki, 2022 engelli maaşı ne kadar oldu? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı…

06.07.2022-09:47 - (Son Güncelleme: 06.07.2022-09:47) Engelli maaşlarına zam geldi mi? Engelli maaşlı ne kadar oldu? İşte son güncel rakamlar!

Şimdiye kadar toplam 3 milyar 253 milyon engelli aylığı ödemesi yapılırken vatandaşlar yeni zamlardan sonra ne kadar ödeme yapılacağını araştırmaya başladı. Aylık olarak ortalama  616 bin kişi engelli aylığı alırken, 98 bin kişi de engelli yakını olarak bu ödemelerden yararlanmaktadır.

Engelli maaşı ne kadar oldu? 

Temmuz ayında asgari ücreti yeni zam yapılırken engelli aylığı maaşlarının da ne kadar olduğu araştırmaktadır. Engelli %40-69 Arasında yer alan engelliler için 1124 TL ödeme yapılırken engelli %70 üzerinde olanlar içinde 1687 TL ödeme yapılacak. Engelli Yakınları da bu aylıktan yararlanırken toplam 1124 TL alacaklar. 

Engelli Aylığı Ne Kadar Oldu

Engelli maaşları ne zaman yatırılacak? 

9 Temmuz Kurban Bayramı olarak kutlanırken engelli aylıklarının da bayram öncesinde yatırılıp yatırılmayacağı  merak ediliyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu açıklamalarda bulundu: 

"Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliğinden kişisel bakıma kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yaşlı ve engelli aylıkları da bayram öncesi ödenecektir."

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal