Engelli maaşı bayramdan önce verilecek mi? Engellilere bayram ikramiyesi verilecek mi?

Her ayın ilk günlerinde yatırılan emekli maaşlarının bayramdan önce yatıp yatmayacağı merak konusu oldu. Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber engellilere bayram ikramiyesi verilip verilmeyeceği de araştırılmaya başlandı. Peki Engelli maaşları bayramdan önce yatırılacak mı? Engellilere bayram ikramiyesi verilecek mi? detaylar haberimizde yer almaktadır.

17.04.2022-17:51 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-17:51) Engelli maaşı bayramdan önce verilecek mi? Engellilere bayram ikramiyesi verilecek mi?

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte her ayın başında yatırılan engelli maaşlarının bayramdan önce yatırılıp yatırılmayacağı merak edildi. Emekli olan vatandaşlara Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde verilen bayram ikramiyelerinin engellilere de verilip verilmeyeceği araştırılmaya başlandı.

Engelli maaşları bayramdan önce yatırılacak mı?

Engelli maaşlarının bayramdan önce yatıp yatmayacağı konusu hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi. Geçtiğimiz yıl emekli maaşları bayramdan önce yatırıldığı için bu yılda bayramlardan önce yatırılması beklenmektedir. Nisan ayı içerisinde 1 milyar 488 milyon TL tutarında yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatıracaklarını açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Nisan ayı içinde yaklaşık 835 milyon TL yaşlı aylığı ödemesi, yaklaşık 653 Milyon TL'de engeli aylığı yatırılacağını söyledi. Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü belirten Bakan Yanık yaşlı aylığı ve engelli aylıklarının 9 Nisan tarihine kadar hesaplara yatırılacağını ifade etti.

Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeler ne zaman yatırılacak

Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeler ne zaman yatırılacak?

Bu yıl Ramazan Bayramı 2 Nisan günü başlayacağı için ikramiye ödemelerinin 25-30 Nisan tarihleri arasında yapılacağı tahin edilmektedir. Kurban Bayramı ise 9 Temmuz gününe denk geldiği için ikramiye ödemelerinin 1 ile 8 Temmuz arasında yapılacağı düşünülmektedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal