Enflasyonla mücadelede yeni dönem! Elektrik faturalarına yüzde 50 indirim önerisi geldi!

Enflasyonun son aylarda git gide tırmanmasının ardından, beraberinde getirdiği ekonomik sıkıntılar sonucu enflasyonu engelleme adına yeni adımların atılacağı öğrenildi. İşte enflasyon karşısında atılacak yeni adımlar ve elektrik faturalarıyla alakalı sunulan çözümler...

18.05.2022-17:45 - (Son Güncelleme: 18.05.2022-17:45) Enflasyonla mücadelede yeni dönem! Elektrik faturalarına yüzde 50 indirim önerisi geldi!

Pandemi süreciyle birlikte sadece Türkiye'de değil dünyada büyük bir sorun haline gelmeye başlayan enflasyon için her ülke kendi çözümlerini üretme noktasında adımlar atıyor. Türkiye'de vatandaşlarını enflasyondan korumak için bazı yeni adımlar atacağını açıklamıştı, işte o adımlar...

Sorunların çözümü için giderilmesi gereken 3 sorun

Konuyla alakalı Sabah Gazetesi'nin aktardığı bilgilere göre tarım sektöründe üretimin arttırılması, çiftçilerin elektrik faturalarının hafifletilmesi ve rahatça ödeyebilmelerine ilişkin üç önemli çalışma hazırlığı olduğu belirtildi. Tarım sektörü için üç ana konu üzerinde yoğunlaşılıyor.

Tarım sektörünün son zamanlardaki en önemli beklentisi elektrik borçları olmuş durumda. Tarım yapanların faturalarının hasattan sonra alınmasına dair bir takım çalışmalar yapıldığı ifade ediliyor.

6 aylık periyotta ödenecek

Buna istinaden elektrik fatura tahsilatlarının her ay değil 6 aylık periyotlar halinde alınması gündeme geldi. Bu konuda elektrik dağıtım şirketleri ise düşük faiz uygulanmasını istiyor. İlerleyen günlerde konuyla alakalı olarak bakanlık be dağıtım şirketleri arasında bir protokol yapılması beklentiler arasında yer alıyor.

Yüzde 50 indirimli elektrik dağıtımı

Ak Parti tabanından gelen bir diğer öneri ise sulamada kullanılan elektriğe %50 indirim yapılması yönünde. Dağıtım şirketleri ise bu talebe sıcak bakmıyor. Aynı zamanda indirimli elektrik için yasa değişikliği de yapılması gerekmektedir.

Kadir Buğra Demir
kbugrademir@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal