Enflasyonda gelecek nasıl olacak? Bakan Nebati açıkladı: Yıl sonunda düşmesini bekliyoruz

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu yılın genelinde küresel enerji fiyatlarının da olumsuz etkileriyle enflasyonun yüksek oranda seyretmesinin beklendiğini açıkladı. Nebati, spekülatif fiyat oluşumuna neden olunduğu ve stokçuluk yapıldığı iddialarıyla ilgili birçok sektöre yönelik vergi incelemesi başlatıldığını da sözlerine ekledi.

07.03.2022-11:38 - (Son Güncelleme: 07.03.2022-12:20) Enflasyonda gelecek nasıl olacak? Bakan Nebati açıkladı: Yıl sonunda düşmesini bekliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yıl sonunda enflasyonun gerilemesini beklediklerini belirterek “2022 yılı genelinde maliyet yönlü baskılar, döviz kurunun gecikmeli etkisi, küresel enerji fiyatlarının etkileriyle enflasyonun yüksek seyretmesi beklenmektedir. Yıl sonunda enflasyonun atılan kararlı adımlarla gerilemesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Enflasyonla birlikte makas da daralacak

Dünya Gazetesi’nin sorularını yazılı şekilde cevaplayan Bakan Nureddin Nebati disiplinli maliye politikasına devam edileceğinin vurgusunu yaparak “Enflasyonda düşüşü sağladığımız zaman TÜFE ile ÜFE arasındaki makas da daralacaktır. Önümüzdeki dönemde enflasyonun düşmesi noktasında disiplinli maliye politikasına da devam edilecek.” şeklinde konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı, spekülatif fiyat oluşumuna neden olunduğu ve stokçuluk yapıldığı iddialarıyla ilgili, aralarında temizlik ürünleri, temel gıda ve otomotiv sektörlerinin de yer aldığı birçok farklı sektöre yönelik vergi incelemesi başlatıldığını da ifade etti.

27 bini aşkın tüzel kullanıcı

Kur korumalı mevduatta tüzel müşteri sayısının 27 bini geçtiğini duyuran Nebati, toplam büyüklüğün de 539 milyar lirayı aştığını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal