Enflasyon Rakamlarının Açıklanması İle Birlikte Kasım Ayı Konut Kiraları Artış Oranı Belli Oldu!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu, Ekim ayının enflasyon rakamlarını açıklanmıştı. Açıklanan enflasyon rakamları sonrası Kasım ayı konut kiraları artış oranı da belli oldu.

03.11.2021-12:15 - (Son Güncelleme: 03.11.2021-12:39) Enflasyon Rakamlarının Açıklanması İle Birlikte Kasım Ayı Konut Kiraları Artış Oranı Belli Oldu!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu, Ekim ayının enflasyon rakamlarını açıklanmıştı. Açıklanan enflasyon rakamları sonrası Kasım ayı konut kiraları artış oranı da belli oldu. Konut kirası artış oranı 12 ayın ortalaması alınarak belirleniyor. TÜİK’in enflasyon oranını açıklamasıyla kasım ayının konut kirası artış oranı belirlendi. Enflasyon oranı baz alınarak yapılan oranlamada konut kirası artış oranı yüzde 17,09 olarak açıklandı. TÜİK’in Ekim ayı enflasyon verisini duyurmasıyla Kasım 2021 kira artış oranı da belli oldu. TÜİK tarafından yapılan açıklamayla kira zammı, emekli zammı gibi birçok oranı, enflasyon verisi belirliyor. Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı. Bununla beraber kira artış oranı da belli oldu. Buna göre enflasyon rakamlarının on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira zammı Kasım ayı için yüzde 17,09 oldu. Peki kira artış oranı hesaplaması nasıl yapılıyor?

ENFLASYON AÇIKLANDI, KASIM AYI KİRA ARTIŞ ORANI YÜZDE 17,09 OLDU

Ekim ayının enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından konut kirası artış oranı belli oldu. Açıklanan enflasyon oranına göre Kasım ayında gerçekleşecek olan konut kirası artış oranı yüzde 17,09 olarak açıklandı. Açıklanan veriler ışığında Kasım ayında cebinize yansıyacak olan konut kirası zammını hesaplayabileceksiniz. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıklanmasının ardından Kasım ayı kira artış oranı da belli olmuş oldu. Enflasyon (TÜFE) rakamlarının on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Kasım ayı için yüzde 17,09 olarak gerçekleşti. Ekim ayı enflasyon oranının belli olmasıyla birlikte kira artış oranı hesaplama şu şekilde yapılıyor; Güncel konut kiranızın üzerine kira artış oranını ekliyorsunuz ve son ayın zamlı kira tutarını hesaplamış oluyorsunuz.

KASIM 2021 KİRA ARTIŞ HESAPLAMASI

Örnek Konut Kirası: 1.000 TL
Kira Artış Oranı: %17,09
Kasım Ayı Kira Artış Tutarı: 170,9 TL
Kasım Ayı Kira Artış Oranı Dahil Zamlı Kira Tutarı: 1.170,9 TL

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal