ENFLASYON AÇIKLANDI! Kök maaşlar yerinden oynadı… Yeni oranlar belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu sabah 10:00’da yılın üçüncü enflasyon verilerini detaylı şekilde açıkladı. Mart ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla beraber kök maaşlara Temmuz ayı içerisinde yansıtılacak olan enflasyon verileri de açığa çıktı.

03.04.2024-15:34 - (Son Güncelleme: 03.04.2024-15:34) ENFLASYON AÇIKLANDI! Kök maaşlar yerinden oynadı… Yeni oranlar belli oldu

Emekli vatandaşları bir hayli yakından ilgilendiren kök maaşı durumu ile ilgili yeni detaylar açığa çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu sabah 10:00’da Mart ayı enflasyon verilerini açıkladı. Mart ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte Temmuz ayı içerisinde değerlendirilecek köy maaşlarda da değişiklikler ortaya çıktı. En düşük emekli maaşını alan vatandaşları bir hayli yakından ilgilendiren enflasyon verileri, kök maaşla ilgili yeni detayları açığa çıkardı.

Emekli taban maaşları 10.000 TL’ye sabitlenmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte, kök maaşı 10.000 TL ve altında kalan emekli vatandaşların maaşı sabitlenerek 10.000 TL’ye yükseltildiği açıklanmıştı. Böylelikle en düşük emekli maaşı 10.000 TL olarak belirlenmişti.

ENFLASYON AÇIKLANDI! Kök maaşlar yerinden oynadı… Yeni oranlar belli oldu

10.000 TL’nin altında kök maaş alan emekliler için önemli gelişmeler yaşanmaya devam ederken, Mart ayı enflasyon verileri de Türkiye İstatistik Kurumu tarafından sabah saatlerinde açıklandı. Bugün açıklanan enflasyon verileriyle birlikte; Ocak, Şubat, Mart olmak üzere 3 aylık kök maaşa yansıyacak artış %15.05 olarak duyuruldu. Temmuz ayına kadar; Nisan, Mayıs ve Haziran aylık enflasyon verileri toplamında ise kök maaşın ne kadar yükselteceği açıklanacak. 

Bağ- Kur SSK emeklileri kök maaşı Nasıl hesaplanacak? 

10.000 TL altında maaşı alan vatandaşların, kök maaşlarının hesaplanması için farklı yöntemler kullanılıyor. E – Devlet’in giriş kısmından T.C. kimlik ve şifre ile giriş yapacak olan emekli vatandaşlar, 4A emekli aylığı yazarak çıkan ilk bağlantıya tıklamalılar. Gelen sayfa üzerinde detay kısmına tıkladıktan sonra pencerenin en alt kısmında bulunan “5510 Ek 19 Miktarı” yazan kutudaki tutarı 10.000 TL’ye yükseltilmesi gerekiyor. Böylelikle kök maaşı artı ek ödeme dahil maaş açığa çıkıyor. 

Bağ - Kur emekli vatandaşların ise yine E- Devlet üzerinden giriş sağlayarak, arama kısmına 4B emekli aylığı yazarak çıkan ilk bağlantıya tıklamaları gerekli. “4B emekli aylık bilgilerinize ait barkodlu belge almak istiyorsanız tıklayın” kutucuğa tıkladıktan sonra “Ek maddede 19 intibak fark tutarı” yazan yerin karşısına 10.000 TL kök maaşınızı çıkarmanız durumunda ek ödeme dahil maaşınızı görüntüleyebilirsiniz.

 

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal