Enes Ünal kimdir, nereli ve kaç yaşında? Enes Ünal hangi takımlarda forma giyiyor? Enes Ünal hayatı ve biyografisi

İngiltere Premier Lig’de Bournemouth’un Luton Town karşısında 3-0 geriden gelerek 4-3 galip geldiği maçta galibiyet golünün asistini yapan Enes Ünal, futbol severler tarafından araştırma konusu oldu. Peki Enes Ünal kimdir, nereli ve kaç yaşında? Enes Ünal hangi takımlarda forma giyiyor? İşte Enes Ünal hayatı ve biyografisi…

14.03.2024-10:50 - (Son Güncelleme: 14.03.2024-10:50) Enes Ünal kimdir, nereli ve kaç yaşında? Enes Ünal hangi takımlarda forma giyiyor? Enes Ünal hayatı ve biyografisi

Enes Ünal, İngiltere Premier Ligi’nde formasını giydiği Bournemouth ile tarihi bir galibiyet yaşadı. Türkiye’de Bursaspor forması giyen ve daha sonrasında Avrupa’da pek çok takımda forma giyen Enes Ünal’ın özel hayatı ve futbolculuk kariyeri, sosyal medyada gündem oldu. Peki Enes Ünal kimdir, nereli ve kaç yaşında? Enes Ünal hangi takımlarda forma giyiyor? 

Enes Ünal kimdir?

Enes Ünal, 10 Mayıs 1997 tarihinde Bursa'da doğdu. Futbol kariyerine 2006 yılında Bursaspor altyapısında başladı ve ilk profesyonel sözleşmesini 2013 yılında Bursaspor ile imzaladı.

2013-2015 yılları arasında Bursaspor formasıyla 35 maça çıkan Ünal, takımına 4 gol katkısı sağladı. Genç yaşına rağmen gösterdiği performans ve attığı şık gollerle dikkatleri üzerine çekti.

Enes Ünal kimdir, nereli ve kaç yaşında? Enes Ünal hangi takımlarda forma giyiyor? Enes Ünal hayatı ve biyografisi

2015 yılında İngiltere'nin önde gelen kulüplerinden Manchester City'ye transfer olan Ünal, daha sonra farklı kulüplere kiralık olarak gönderildi. Özellikle 2016-2017 sezonunda Twente formasıyla attığı 18 golle büyük başarı elde etti.

2017 yılında 14 milyon Euro karşılığında İspanya'nın köklü kulüplerinden Villarreal'e transfer olan Enes Ünal, sonrasında Getafe’de forma giydikten sonra 2024 yılı itibariyle İngiliz ekibi Bournemouth’ta forma giyiyor. Enes Ünal, Türkiye A Milli Futbol Takımı formasını da 2015 yılından bu yana başarıyla temsil etmektedir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal