Enerjide yeni müjdeler kapıda: Doğal gaz dağıtımı Türkiye’den yapılacak

Türkiye Yüzyılı tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan enerji alanında yeni müjdeler geleceğinin sinyallerini verdi. Erdoğan, Rusya’nın doğal gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya dağıtılacağını ve bu dağıtım Türkakım ile sağlanacağını açıkladı.

29.10.2022-08:59 - (Son Güncelleme: 29.10.2022-17:40)

AK Parti’nin Türkiye Yüzyılı tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin yeni program ve hedeflerinden bahsetti. Enerji alanında yeni müjdeler geleceğinin sinyallerini veren Erdoğan, Rusya’nın doğal gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya dağıtılacağını ve bu dağıtım Türkakım ile sağlanacağını açıkladı.

Enerjide yeni müjdeler kapıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın enerji alanında yaptığı açıklamadan öne çıkanlar şu şekilde:

"Toplam kurulu gücümüzü 31 bin 846 megavattan 101 bin 518 megavata yükselttik. Karadeniz'de toplam 540 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfettik. İnşallah yakında enerjide yeni müjdelerin sevincini milletimizle paylaşacağız.’’

Erdoğan Türkakım

Doğal gaz dağıtımı Türkiye’den yapılacak

‘’Yerli ve yenilenebilir enerji üretimine yaptığımız yatırımlarla, ülkemizin dışa bağımlılığını merhale merhale azaltıyoruz.

Rusya ile yaptığımız görüşmeler neticesinde inşallah Rusya'dan doğal gazın dağıtımını Türk Akım'la Türkiye'den Avrupa'ya yapacağız. Bunlar durup dururken olmadı. Gerçek anlamda diplomasinin işletilmesiyle oldu."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal