Enerjide Acele Kamulaştırma Kararları

Mersin, Konya ve Bursa'da hayata geçirilecek enerji projeleri için bir takım taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar alındı.

21.04.2020-10:16 - (Son Güncelleme: 21.04.2020-10:07) Enerjide Acele Kamulaştırma Kararları
Mersin, Konya ve Bursa'da hayata geçirilecek enerji projeleri için bir takım taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar alındı.

Konuyla alakalı Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Beyşehir İlçesi Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin hayata geçirilmesi amacıyla Konya'nın Beyşehir ilçesi sınırlarında bulunan bir takım taşınmazlarla proje kapsamında inşa edilecek sabit tesisler, enerji nakil hatları, ulaşım yolları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı için ihtiyaç olan taşınmazların Boru Hatları ve Petrol Taşıma AŞ aracılığıyla acil kamulaştırılması kararı alındı.

Mersin'de kurulacak Mut Zeytinlik-Dağpazarı Enerji Nakil Hattı'nın yapımı için yol üstüne denk gelen taşınmazlar da pilon yerlerinin mülkiyet olarak, hat emniyet sahalarının da irtifak hakkı kurulmak yoluyla Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ aracılığıyla acele kamulaştırılmasına karar alındı.

Diğer taraftan, Güney-1 Rüzgar Enerji Santrali'nin yapımı için Bursa sınırlarındaki bir takım taşınmazlar da, tapuda Hazine adına tescil edilmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığıyla acele kamulaştırılmasına karar verildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal