Anavatanı Yunanistan olan cheescake’in hikayesi çok uzun senelere dayanmaktadır. Yunanlar cheesecake’i bir enerji kaynağı olarak görürler. Evde geçirdiğiniz bu dönemde hem ağzınızı tatlandırmak hem de enerjinizi yerine getirmek için size özel derlediğimiz Türk kahveli cheesecake’i mutlaka denemelisiniz. Peki, Türk kahveli cheesecake nasıl yapılır? Cheesecake için gerekli olan malzemeler nelerdir? İşte detaylar…
MALZEMELER
Kahve şurubu için:
Üzeri için:
NASIL YAPILIR?
Bisküvileri rondodan geçirip erittiğiniz tereyağı, toz fındığı ve 1 çay kaşığı Türk kahvesini üzerine ekleyerek güzelce karıştırın. Kelepçeli bir kalıba yağlı kağıt serin ve bisküvi karışımını iyice bastırarak kalıbın içerisine eşit miktarda yayın. Kalıbı buzdolabında soğumaya bırakın. Bir karıştırma kabına labne peynirini, toz şekeri ve kremayı alıp iyice çırpın. Yumurtaları da üzerine kırarak çırpmaya devam edin. Nişasta ve Türk kahvesini de ekleyip karıştırdıktan sonra kalıbınızı buzdolabından çıkartıp üzerine dökerek, önceden ısıtılmış 165 derece fırında 45 dakika kadar pişirin. Soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra buzdolabına alın ve birkaç saat iyice soğuması için bekletin.
Kahve şurubu için gerekli olan tüm malzemeyi sos tenceresinin içerisine alın ve kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Piştikten sonra oda sıcaklığında soğuyana dek bekletin. Daha sonra cheesecake’i buzdolabından çıkarın ve üzerine kahve şurubunu gezdirin. Beyaz çikolata rendesiyle süsleyin ve dilimleyerek servis edin. İşte bu kadar! Afiyet olsun…