Endonezya'da Merapi Yanardağı'ndaki patlamalar nedeniyle 11 dağcı hayatını kaybetti

Endonezya’da yanardağ patlaması. İlk açıklamalara göre 11 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, kayıp 12 dağcıyı arama çalışmalarının devam ettiği ifade edildi. İşte detaylar…

04.12.2023-10:03 - (Son Güncelleme: 04.12.2023-14:02)

Endonezya'da, Sumatra Adası'nın batısındaki Merapi Yanardağı patladı. Paniğe neden olan patlama sonrası arama kurtarma ekipleri harekete geçti. İlk yapılan çalışmalarda bölgede 11 kişinin hayatını kaybettiği tespit edildi. 12 dağcının ise kayıp olduğu ifade edildi. 

Endonezya'da yanardağ patlaması

AA’da yer alan habere göre; Eyaletin başkenti Padang'daki yerel Arama ve Kurtarma Ofisi yetkilisi Hari Agustian da 2 Aralık'ta dağa tırmanmaya başlayan yaklaşık 75 dağcıdan 52'sinin kurtarıldığını, bunlardan 8'inin patlamalar sonucu bedenlerinde oluşan yanıklar nedeniyle hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

11 kişi hayatını kaybetti

Ülkedeki Volkanoloji ve Jeolojik Tehlike Azaltma Merkezi’nden yapılan açıklamada;  Merapi Yanardağı'nın yaklaşık 3 kilometre yüksekliğe kül püskürttüğünü, sıcak kül bulutlarının kuzeye ilerlediği bildirmişti. Yetkililer açıklamanın devamında bir hafta öncesinden yanardağın patlamasını beklediklerini belirtti. "Pasifik ateş çemberi" deprem ve volkan kuşağındaki Endonezya'da 130 aktif yanardağ bulunuyor.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal