Endonezya, Endonezce'nin Güneydoğu Asya'nın Ortak Dili Olmasını İstiyor

Endonezya'da, Eğitim ve Kültür İşleri Bakanı Nadiem Makarim, Güneydoğu Asya'da ayrı ana dilleri konuşan insanlar arasında Endonezce'nin ortak dil olmasını dilediğini dile getirdi.

21.02.2020-09:08 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-09:02) Endonezya, Endonezce'nin Güneydoğu Asya'nın Ortak Dili Olmasını İstiyor

Tempo gazetesinden aktarılan bilgiye göre, Eğitim ve Kültür İşleri Bakanı Nadiem Makarim, Güneydoğu Asya'da ayrı ana dilleri konuşan insanlar arasında Endonezce'nin ortak dil olmasını dilediğini dile getirdi.

Makarim, bu durumu meclis komisyon toplantısında da masaya yatırdığını vurgulayarak, Ulusal Dil Geliştirme ve Uygulama Ajansının, Endonezce'nin bölgenin ana dili olması yönünde çalışmaları olacağını belirtti.

Büyük düşünmenin gerekliliğine işaret eden Makarim, ortak dil yeniliğinin Endonezya'yı, diğer ülkeler arasında başlıca ekonomik ve kültürel alanlar daha ileri boyuta taşıyacağını bildirdi.

Dünyanın en kalabalık 4. ülkesi olarak kayıtlara geçen ve 265 milyonu geçen nüfusuyla Endonezya, Güneydoğu Asya Uluslar Birliğinin (ASEAN) ekonomik olarak en güçlü ülkesi olarak görülüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal