Ender Balkır Kimdir?

Meslek hayatına öğretmen olarak başlayan Ender Balkır, bir süre sonra istifa ederek profesyonel müzik hayatına adım attı. Peki, Ender Balkır kimdir?

03.05.2021-17:05 - (Son Güncelleme: 03.05.2021-17:11) Ender Balkır Kimdir?

Dedesinden ve babasından dinlediği türkülerle büyüyen Ender Balkır, ilk albümünü 2007 senesinde piyasaya çıkardı Daha sonrasında pek çok albüme daha imza attı. Ancak Ender Balkır’ı hiç tanımayan biri bile onu defalarca dinlemiştir. Çünkü usta isim Türkiye’nin sevilen pek çok dizisine sesi ve türküleriyle katkıda bulundu.

ENDER BALKIR KİMDİR?

10 Şubat 1977 tarihinde Tunceli’nin Mazgirt ilçesinde doğan Ender Balkır, içinde gözünü açtığı coğrafyanın bütün kültürel zenginliklerinden beslendi. Ünlü sanatçı dedesi ve babasından Harput türküleri dinleyerek gelişip büyüdü.

19 Mayıs Üniversitesi Matematik bölümünden mezun olduktan sonra bir süre öğretmenlik mesleğinde bulundu. Gönlü sanatçılıktan yana olan Ender Balkır, öğretmenlik mesleğinden istifa ederek profesyonel müzik hayatına adım attı.

İlk albümü olan Ezim Ezim’i 2007 senesinde piyasaya süren Ender Balkır, ikinci albümü Ahir’i 2013 yılı içerisinde çıkardı. Sevilen sanatçı Balkır, albüm çalışmalarının yanı sıra gündeme damga vuran ve yayınlandığı dönemlerde en çok izlenmiş olan dizilerin de sesi oldu. 

Dila Hanım, Hanımın Çiftliği, Poyraz Karayel, Düriyenin Güğümleri, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Ustura Kemal ve son olarak da Çukur dizilerine sesiyle katkıda bulunan Balkır aynı zamanda Düğün Dernek filminde de yer aldı.

TRT Müzik kanalında da bir dönem müzik programı sunan Ender Balkır, aynı zamanda bir çok radyo ve TV kanalına da konuk olarak katıldı.

ENDER BALKIR’IN ALBÜMLERİ NEDİR?

Yüce Dağ Başında Yanar Bir Işık · 2020

Yola Bakın Belki Gelen Babamdır · 2019

Ruhumda Sızı · 2019

Neredesin Sen · 2019

Benim İçin Söylenenler · 2020

Belkıs Akkale Ahde Vefa · 2019

Hayal Perdesi · 2018

Harput · 2017

Beyaz Giyme · 2017

Ahir · 2013

Yola Yoldaş Olanlar · 2010

Uzun Yol Türküleri, Vol. 1 · 2009

ENDEN BALKIR TÜRKÜLERİ

Yüksek Minarede Kandiller Yanar

Yüce Dağ Başında Yanar Bir Işık

Dostum Dostum

Yara Benden / Elezber Hoyrat

Yüksek Minarede Kandiller Yanar

Kar mı Yağmış Şu Harput’un Başına

Neredesin Sen (Gülperi Dizi Şarkısı)

Beyaz Giyme

Ahçik

Eleşkirt Türküsü

Ruhumda Sızı (Çukur Dizi Şarkısı)

Beyaz Giyme

Aş Yedim Dilim Yandı

Al Almayı Daldan Al

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal