En Lezzetlisinden Kış Portakalı reçeli nasıl yapılır? İşte Portakal Reçeli tarifi!

Kış aylarını yavaş yavaş geride bırakırken, kış meyvelerinin en çok sevileni Kış Portakalı'ndan reçel yapmak isteyen ev hanımları Kış Portakalı Reçeli tarifini araştırıyorlar. İşte, en lezzetlisinden olağanüstü tadı olan Portakal Reçeli tarifi..

27.03.2022-15:16 - (Son Güncelleme: 27.03.2022-15:16) En Lezzetlisinden Kış Portakalı reçeli nasıl yapılır? İşte Portakal Reçeli tarifi!

Soğuk kış günlerinde içerdiği bol vitamin ile insan sağlığına çok faydası olan portakalın reçeli de bir o kadar çok tüketiliyor. Mevsimin en çok tercih edilen meyvelerinden biri olan Kış Portakalı'nın reçelini yapmak isteyenler için ise mükemmele bir tarif hazırladık.

Portakal Reçeli nasıl yapılır?

Bol vitamin ve minerale sahip portakalın lezzetini kaçırmadan reçel yapmak isteyenler için evde olan malzemelerle olağanüstü tada sahip bir reçel hazırlamak çok kolay. Taze kış portakalını reçel yaptıktan sonra dileyen reçel olarak dileyen de kreplerin arasında koyarak tüketebilirler. 

Portakal Reçeli yapmak için gerekli malzemeler:

10 adet portakal

5 su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı limon tuzu

Yarım limon suyu

Portakal Reçeli nasıl yapılır?

Portakal Reçeli nasıl yapılır?

Portakalların kabukları soyulduktan sonra reçelin acı olmaması için dış kısmındaki beyaz kısımlar da iyi temizlenir. Ortadan ikiye ayrılan portakalların ortasındaki beyaz kısımda yerinden çıkarılır. İri küpler halinde doğranmış portakallar uygun bir tencereye alınır. Üzerine toz şekeri eklendikten sonra tencerenin kapağı kapatılır ve bu şekilde 1 gece serin bir yerde bekletilir.

Ertesi gün, tencere ocağa alınır ve orta ateşte ara ara karıştırmak suretiyle pişirilmeye bırakılır. Kaynamaya başlayan tencere daha sonra kısık ateşe alınır ve 30 dakika daha pişmeye devam edilir. Ocaktan indirilen portakal reçeline tereyağı, limon tuzu ve limon suyunu eklenir ve karıştırılır. 10 dakika daha kısık ateşte pişirilen portakal reçelinin soğuması beklenmeden kavanozlara alınır ve kapakları sıkıca kapatılır.

Portakal Reçeli nasıl yapılır?

Reçeller bir süre serin yerde bekletilir. Kavanozları açtıktan sonra reçelinizi buzdolabında bekletmeniz daha iyi olur. Afiyet olsun..

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal