15.03.2021-15:24 (Son Güncelleme:27.05.2021-18:20)


1

Freud (IMDb: 6.5)

Freud (IMDb: 6.5)

En iyi Netflix dizileri listesimizde yer vermek istediğimiz ilk yapım Freud. Robert Finster,Ella Rumpf,Georg Friedrich gibi usta oyuncuların başrolleri paylaştığı Freud dizisi 19. yüzyıl Viyana'sında geçiyor. Burada kendisini bilim dünyasında duyurmaya çalışan Sigmund Freud, bir seri kanlı cinayeti çözebilmek için medyum Salome ve bir dedektif ile birlikte çalışıyor.



2

Ateşböceği Yolu (IMDb: 7.7)

Ateşböceği Yolu (IMDb: 7.7)

Çok satan kitapların yazarı Kristin Hannah'ın kitaplarından uyarlanan Ateşböceği Yolu, IMDb'den aldığı 7.7'lik puan ile dikkatleri üzerine çekiyor. Küçük yaşlardan itibaren arkadaşlık bağı kuran 40'lı yaşlardaki Kate ve Tully karakterlerinin hikayesine odaklanan dizi, izleyenlere keyifli zamanlar sunuyor. Ateşböceği Yolu dizisinin yapımcı koltuğunda ise Breaking Bad, No Tomorrow gibi dizileriyle yakından tanıdığımız Emmy ödüllü Maggie Friedman oturuyor.



3

Bir Başkadır (IMDb: 8.7)

Bir Başkadır (IMDb: 8.7)

Listemizin ilk Türk yapımı Bir Başkadır dizisi oluyor. 8.7'lik yüksek puanıyla dikkatleri çeken Bir Başkadır, en iyi Netflix dizileri listelerinde yer alıyor. 12 Kasım 2021'de yayınlanan dizi i İstanbul’da farklı ekonomik sınıflara mensup bir grup insanın yolunun kesişmesi ile ortaya çıkan bir hikayeyi izliyoruz.



4

Atiye (IMDb: 7.4)

Atiye (IMDb: 7.4)

En iyi Netflix dizileri listemizde yer alan başka bir Türk yapımı ise Atiye. Yayınlanacağı duyurulduğu günden itibaren dillerden düşmeyen ve Netflix Türkiye'de çok yüksek izlenme oranı yakalayan Atiye'nin oyuncu kadrosu adeta Şampiyonlar Ligi gibi. Beren Saat ve Mehmet Günsur'un başrollerini paylaştığı dizide Metin Akdülger, Melisa Şenolsun, Başak Köklükaya, Civan Canova ve Tim Seyfi gibi usta isimler bulunuyor. Genç bir ressamın hikayesinin konu alındığı bu dizide Atiye, geçmişinin peşinden giderken yolu Göbeklitepe'ye düşüyor ve birtakım sırlar açığa çıkıyor.



5

Dark (IMDb: 8.7)

 Dark (IMDb: 8.7)

Dark, yani bir garip dizi. Bu diziyi hakkettiği gibi anlatabilen var mıdır? Hikayesiyle, atmosferiyle, müzikleri ve sesleriyle ismi gibi karanlık bir dizi Dark. Winden isimli hayali bir kasabada geçen dizi iki gencin kaybolması ile başlıyor. Bu kayıp vakaları ile birlikte tuhaf olaylar silsilesi başlıyor. Radyoaktif sızıntılarla, sıradışı deneylerle, doğa üstü güçlerle bezeli olan dizi oldukça karmaşık ve tuhaf bir olay örgüsüne sahip. Dark, bütün özellikleriyle birlikte Netflix'i Netflix yapan ve popüler bir uygulama haline getiren yapımlardan biri. Bu nedenle 'Netflix'in en çok izlenen dizileri' ve Neflix'in en iyi dizileri arasında kendisine sıklıkla yer buluyor.



6

Emily in Paris (IMDb: 7.4)

Emily in Paris (IMDb: 7.4)

Dünya dizi tarihine adını altın harflerle yazdıran Sex and the City’nin yaratıcısı Darren Star çok eğlenceli bir yapımla izleyici karşısına çıkıyor. Emily in Paris dizisinin başrolü Emily, yeni taşındığı Paris'te yaptığı gezintilerle aynı zamanda izleyicisini de gezdiriyor. Emily, Amerika'dan taşındığı bu yeni yerde bir yandan uyum sağlamaya çalışırken bir yandan da ailesini, arkadaşlarını ve işindeki insanları idare etmeye çalışıyor.



7

Gözlerinin Ardında (IMDb: 7.3)

Gözlerinin Ardında (IMDb: 7.3)

Gözlerinin Ardında dizisi, Behind Her Eyes orijinal adıyla da biliniyor. Aynı adlı bir kitaptan uyarlanan Behind Her Eyes, psikolojik- gerilim türü severlerini kendisine bağlıyor. Gözlerinin Ardında, Eşinden boşanan bekar anne Louise’in psikiyatrist patronu David ile arasında gelişen ilişkiyi ve patronun tuhaf ve gizemli karısı Adele ile oldukça ani gelişen arkadaşlığını anlatıyor.



8

La Casa De Papel (IMDb: 8.6)

La Casa De Papel (IMDb: 8.6)

En iyi Netflix dizileri, en güzel Netflix dizileri, en çok izlenen Netflix dizileri... Söz konusu listenin ismi ne olursa olsun La Casa De Papel bütün listelerde başı çekiyor. Öyle ki, dizinin yapımcısı İspanyollar olsa da en çok Türkiye'de izlenen bu dizi sıkı bir izleyici oranına sahip. Kendini Profesör olarak adlandırılan eşsiz bir deha önderliğinde İspanya Kraliyet Darphanesi’ne girip soygun yapmaya kalkışan bir grubun hikayesinin konu alındığı dizide aşk, yalnızlık, intikam gibi duygular yoğun bir şekilde işleniyor.



9

Lucifer (IMDb: 8.2)

Lucifer (IMDb: 8.2)

Lucifer, her zaman en güzel Netflix dizileri arasında gösteriliyor. Eğlenceli olay örgüsü ve usta oyuncu kadrosuyla haklı bir başarı oranı yakalamış durumda. Dizide, cehennemdeki görevinden sıkılan Lucifer Mornigstar'ın dünyayı ziyaret etmesini ve burada kalmasını konu alıyor. Lucifer, eğlencenin ve gece hayatının merkezindeki Los Angeles'ta bir gece kulübü işletiyor. Bir de vazgeçemediği bir zevki var; piyano çalmak. Bu özelliklerle birlikte Lucifer, alışılagelmiş şeytan tiplemesinden oldukça dışında.



10

Lupin (IMDb: 7.8)

 Lupin (IMDb: 7.8)

Lupin, 8 Ocak'ta Netflix izleyicileriyle buluştu. Yayına alındığı tarihten itibaren yüksek izlenme oranına ulaşan Lupin, Paris'te olağanüstü yetenekleri olan bir hırsızı konu alıyor. Maurice Leblanc'ın Kibar Hırsız Arsen Lüpen kitabından ilham alınan dizide başrol Assane Diop karakterinin hayatına bakış atıyoruz. Babasının haksız yere hapse atılmasının intikamını almak isteyen Diop, Paris'te bulunan Louvre Müzesi'ni birbirine katıyor.



11

Messiah (IMDb: 7.6)

Messiah (IMDb: 7.6)

Amerikan yapımı Messiah dizisi, yayınlandığı ilk günden itibaren kendisinden söz ettirmeyi başardı ve Netflix en iyi diziler listelerinde yer aldı. Messiah, Orta Doğu'da kendini mesih ilan eden bir adamın ortaya çıkmasıyla birlikte toplumun ayrışmasını konu ediniyor. Bir grup insan onun Mesih olduğuna, kendilerini kurtaracaklarına inanıyor. Bir kısım insan ise onun dünya düzenini bozmak için eğitilmiş bir ajan olduğunu düşünüyor. IMDb'den 7.6 puan alan 2020 yapımı Messiah 2. sezon merakla bekleniyor.



12

Ratched (IMDb: 7.3)

Ratched (IMDb: 7.3)

Glee, The Politician, American Horror Story gibi çok izlenen yapımlara imza atmış yönetmen Ryen Murphy, Rached dizisi ile göz dolduruyor. Netflix psikolojik gerilim dizileri sevenlerin, mutlaka izlenmesi gereken Netflix dizileri listelerinde yer alan Rached 1947 yılında geçiyor. Hemşire Mildred Ratched, akıl hastanesinde yaptığı manipülasyonlarla gerilim sevenlere tuhaf hisler yaşatıyor.



13

Snowpiercer (IMDb: 6.7)

 Snowpiercer (IMDb: 6.7)

Yayınlandığı günden itibaren Netflix dizi tavsiye listelerinde yer bulan Snowpiercer, Oscar ödüllü yönetmen Bong Joon Ho'nun aynı isimli filminden uyarlandı. Küresel buz devrinin hüküm sürdüğü dünyada, dışarıya çıkmanın ölüm demek olduğu bir trende geçiyor olaylar. Devasa büyüklükte bir trende yaşam savaşı veren insanlar bir yandan da sınıf çatışmasıyla mücadele ediyor.



14

The Crown (IMDb: 8.7)

The Crown (IMDb: 8.7)

The Crown, tüm özellikleriyle tam bir dönem dizisi. İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in hayatını konu seçen The Crown, Elizabeth'i tüm yönleriyle ele alıyor. Şimdiye kadar toplamda 4 sezon yayınlanan The Crown'un 5. sezonu izleyiciler tarafından merak ediliyor.



15

The Queens’s Gambit (IMDb: 8.9)

The Queens’s Gambit (IMDb: 8.9)

Dizinin başrolu Beth Harmon henüz 9 yaşında. Yetimhanede yaşayan Beth, bir gün satrançtaki yeteneğini keşfediyor. Soğuk Savaş yıllarında geçen The Queens's Gambit, karakterin satrançtaki başarılarını aktarırken arka planda ergenlikten yetişkinliğe geçişteki ruh hallerini oldukça etkin bir şekilde yansıtıyor.



16

You (IMDb: 7.8)

 You (IMDb: 7.8)

Aşk konusunda bir hayli takıntılı olan Joe, insanı yorumlama becerisi ve sosyal medyanın etkisiyle sevdiği kadını psikolojik ve fiziksel baskı altına alıyor. Dizinin alt metinlerinde yoğun psikolojik mesajlar bulunuyor. You, bu nedenle, psikoloji türünde dizi izlemeyi sevenlerin mutlaka göz atması gereken dizilerin başında geliyor.



17

House of Cards (IMDb: 8.7)

House of Cards (IMDb: 8.7)

House of Cards, Netflix'i dünyaya tanıtan bir yapımdır. Dizi, çevirdikleri entrika ve kirli politikalarla ABD Devlet Başkanı olan Underwood çiftinin hikayesini anlatır.



18

Designated Survivor (IMDb: 7.6)

Designated Survivor (IMDb: 7.6)

ABD'de gerçekleşen bir terör saldırısı neticesinde hem ABD Başkanı hem yardımcısı hem de başkan selefleri ölünce vekaleten başkanlık koltuğuna yerleşen Tom Kirkman'ın devlet ve aile yönetiminin hikayesini anlatan Designated Survivor başarılı Netflix yapımlarından biri.



19

Peaky Blinders (IMDb: 8.8)

Peaky Blinders (IMDb: 8.8)

Peaky Blinders, Netflix'in en çok izlenen yapımlarından biridir. Birinci Dünya Savaşı sonrasında, İngiltere'de ortaya çıkan bir bahis çetesini anlatır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR