12.06.2021-17:09 (Son Güncelleme:12.06.2021-17:09)


1

10. HÜKÜMET KADIN

10. HÜKÜMET KADIN

IMDb PUANI: 6.5 Mardin’in Midyat ilçesine bağlı bir köyün belediye başkanlığını yapan Aziz, bir trafik kazasında hayatını kaybetmesiyle başlayan hikayede güldürürken bir yandan da düşündürür. Devlet işlerinin aksamasından dolayı zor zamanlar geçiren aile ve köy halkı, Aziz’in eşi Xate’nin belediye başkanı olmasını ister. İlk kadın belediye başkanı olan Xate eşinin yarım bıraktığı işleri tamamlamakla kalmaz köye ve köy halkına hizmet eder. Özellikle Xate ve Faruk’un sahnelerinde gülmekten karnınız ağrılar girecektir.



2

9. EYVAH EYVAH

9. EYVAH EYVAH

IMDb PUANI: 7.1 Başrollerinde Ata Demirer ve Demet Akbağın yer aldığı film Çanakkale’nin Ezine ilçesinde çekilmiştir. Dedesi ve ninesiyle kasabada yaşayan Hüseyin geçimini müzisyenlik yaparak sağlıyor. Hüseyin sağlık ocağına yeni gelen hemşire Müjgan’a aşık olur. Ancak tam da bu dönemde İstanbul’a babasını aramak için yola çıkan Hüseyin Firuzan ile karşılaşır ve ikili pek çok macera yaşar. Filmdeki Demet Evgar ve Ata Demirer ikilisi yaşadıkları maceralarla izleyiciyi güldürmeyi başarır.



3

8. DÜĞÜN DERNEK

8. DÜĞÜN DERNEK

IMDb PUANI: 7.3 Murat Cemcir ve Ahmet Kural’ın başrollerini paylaştığı Düğün Dernek serisi dönemin en iyi komedi filmleri arasındaki yerini alıyor. Düğün Dernek son otuz yılın en çok izlenen filmi olmuştur (2014 yılı). Anadolu’nun bağrı olan Sivas’ta geçen Düğün Dernek, Sivaslı Tarık ve Letonyalı Nugesha’nın Sivas’taki evliliğini konu alıyor. Film, Tarık’ın babası İsmail oğluna bir düğün yapmak istemesi ile başlıyor. İsmail ve arkadaşları tüpçü Fikret, Öğretmen Saffet ve Çetin imece usulü düğün yapmaya çalışına işler birbirine girdi.



4

7. ORGANİZE İŞLER

7. ORGANİZE İŞLER

IMDb PUANI: 7.4 Başrollerinde Yılmaz Erdoğan, Tolga Çevik, Özgü Namal ve Cem Yılmaz’ın yer aldığı filmde sucularla dolu bir şehirde artık hayattan bir beklentisi olamayan sıradan bir adam, Supermen kostümü giyerek hayatını kazanmaya çalışır. Bir anda İstanbul’un en ünlü dolandırıcı olan Asım ile tanışan Samet kendisini bir anda suç dünyasının içerisinde bulur. Genç kıza aşık olan adam, bu dünyanın içerisinde hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Organize İşler komedi, dram ve aksiyon sevenler için en iyi seçeneklerden biri olacaktır. Organize İşler, Türk komedi filmlerinin efsaneleri arasındaki yerini hala daha koruyor



5

6. LİMONATA

6. LİMONATA

IMDb PUANI:7.5 Leyla ile Mecnun dizisinden tanınan Ali Altay tarafından yazılıp yönetilen Limonata, ölüm döşeğindeki babasının son arzusunu yerine getirmek için varlığını dahi yeni öğrendiği kardeşini bulmak için Makedonya’dan İstanbul’a gelen Sakip’in hikayesini anlatıyor. Birbirinden habersiz iki kardeş olan Selim ve Salim’in hikayesi izleyici tarafından çok sevildi. Yabancı komedi filmleri ile benzerlik gösteren filmde Ali Altay bir ailenin yaşadığı hesaplaşmayı anlatıyor. Samimi anlatımı ve sadece güldürmeyi değil kalplere de dokunmayı başaran Limonata filmi hafta sonu keyifle izlenebilecek filmler arasında yerini alıyor.



6

5. AİLE ARASINDA

5. AİLE ARASINDA

IMDb PUANI: 7.8 Senaryosunu Gülse Birsel’in üstlendiği film 2018 yılının en iyi komedi filmi olarak seçildi. Başrollerinde Engin Günaydın ve Demet Evgar’ın yer aldığı film Türkiye’nin en komik filmleri arasında yer alıyor. Aile Arasında filminin konusu ise; 21 yıllık evliliğini bir anda bitiren Fikret, avukat olduğunu düşündüğü ancak aslında vokalist olan Solmaz ile karşılaşır. Evinden kovulan Fikret’e Solmaz evini açar. Bu sırada Solmaz’ın kızı Adanalı zengin bir ailenin oğluyla birliktedir. Oğlanın ailesine iyi bir aile gibi görünmek isteyen Solmaz, Fikret’ten yardım istemesiyle olaylar birbirini izler.



7

4. GORA

4. GORA

IMDb PUANI: 8 Oyuncu kadrosu, senaryosu ve efektleriyle izleyicinin en çok beğendiği filmler arasında yer alan GORA, Cem Yılmaz’ın en iyi filmlerinde biridir. Bir uzay filmi olan GORA, 2004 yılından beri bu alanda en çok sevilen filmlerden biri olmuştur. Filmin konusu, ana karakter Arif’in uzaylılar tarafından kaçırılması başlıyor. Halı-kilim satıcısı olan Arif, uzaylılara karşı meraklıdır. Bir gün dükkanına gelen uzaylı misafirler tarafından kaçırılır. Kendisini uzay gemisinde bulan Arif, buradan kaçmanın yollarını arar. GORA gezegenine getirilen Arif bu gezegenin prensesine aşık olur ve GORA gezegeninde komik bir macera başlar.



8

3. PARDON

3. PARDON

IMDb PUANI: 8.2 Ünlü tiyatrocu Ferhan Şensoy’un gerçek olaylardan etkilenerek sinemaya aktardığı Pardon filmi, Türk sinemasının en komik filmlerinden biridir. Türk komedi filmleri arasında unutulmazlar listesine giren Pardon filmi, oyuncu kadrosuyla e hikayesiyle de izleyiciden tam not alan filmlerdendir. Üç kafadar arkadaşın talihsiz serüvenin anlatıldığı filmde, üç arkadaştan biri asker kaçağıdır. Üniforma fobisi olan İbrahim ne zaman polis veya asker görse istemsiz bir şekilde kaçıyordur. Bu fobisinden dolayı İbrahim ve iki arkadaşı Muzaffer ve Aydın terörist olarak suçlanır ve cezaevine düşerler.



9

2. VİZONTELE

2. VİZONTELE

IMDb PUANI: 8.1 Komedi filmi deyince ilk akla gelen filmlerden biri de Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği Vizontele filmidir. 2000’li yılların başında çekilen Vizontele filmi, sadece komedi türünde değil aynı zamanda Türk sinemasında şimdiye kadar çekilmiş en iyi filmeler arasında yerini alıyor. Küçük bir Anadolu kasabasında yaşayan insanların hayatları televizyonun kasabaya girmesi ile değişir. Kasabanın belediye başkanı ve yardımcıları kasabaya gelen televizyonu çalıştırmayı bir türlü başaramaz. Elektronik aletleri tamir edebilecek kadar zeki olan Emin, kasabada deli olarak adlandırılır. Emin’den televizyonu tamir etmesinin istenmesiyle hikaye başlar. Vizontele’de çoğu zaman güleceğiniz ancak izlerken gülünen olaylarda aslında büyük bir dram olduğunu da fark edeceksiniz.



10

1. HABABAM SINIFI

1. HABABAM SINIFI

IMDb PUANI: 9.3 1975 yılında günümüze kadar bütün kuşaklar tarafından keyifle izlenen ve izlenmeye devam eden Hababam Sınıfı tüm zamanların en komik filmi olarak kabul ediliyor. İlk filminin yayınlanmasının ardından farklı format ve zaman diliminde çekilen Hababam Sınıfı, hepimizin kalbinde ayrı bir yere sahip. Hababam Sınıfı; Özel bir lisede okuyan bir sınıf hocaları öğrencileri ve okul çalışanlarını canından bezdirmiştir. Günün birinde okula gittiği bütün okullarda başarı olmuş bir müdürün gelmesi ile Hababam Sınıfının bütün düzeni altüst olur. Öğrencilere eğitim vermekten başka bir gayesi olmayan müdür yardımcısı, her bir öğrenciyi kendi evladı gibi görür. Hababam Sınıfı ise her seferinde müdür yardımcısına karşı çıkar ve onu alt etmek için elinden gelini yapar. İnek Şaban, Güdük Necmi, Mahmut Hoca, Hafize ana ve diğerleriyle en iyi kadroyu oluşturan Hababam Sınıfı tüm zamanların en iyi komedi filmidir. Sonraki yıllarda farklı versiyonları çekilmiş olsa da Hababam Sınıfı’nın en iyi filmi 1975 yılında çekilen film oldu.



11

BONUS: RECEP İVEDİK 5

BONUS: RECEP İVEDİK 5

IMDb Puanı: 3.3 Recep İvedik serisinin 5. filmi olan Recep İvedik yayınlandığı dönemde gişe rekortmeni olmuştur. Recep karakterinin komik anılarını anlatan film izleyici tarafından çok beğenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR