01.05.2018-09:59 (Son Güncelleme:19.04.2024-05:35)


1

Senden Önce Ben (2016) | IMDb 7.5

Senden Önce Ben (2016) | IMDb 7.5



2

Aşıklar Şehri / La La Land (2016) IMDb 8.2

Aşıklar Şehri / La La Land (2016) IMDb 8.2

Sebastian müzik aşığı, geleneksel jazz ezgilerinin kubbesinde çınladığı bir mekan hayalindedir. Mia kafeteryasında barista olarak çalıştığı film platosunun oyunculuk seçmelerine katılarak kendisine bir rol bulabilme telaşındadır. Sanatın farklı dallarına tutkun bu iki insan hayallerinin peşinden koşarken yolları kesişir ve birbirlerinden hoşanırlar. Tabii ki hiçbir aşk kolay değildir ve hayat önlerine zorluklar çıkartacaktır. Bol ödüllü müzikal film bir modern zaman masalı olarak tanımlanabilir.



3

Prenses Gelin / The Princess Bride (1987) IMBd 8.1

Prenses Gelin / The Princess Bride (1987) IMBd 8.1

Bir kahraman tarafından kurtarılan güzel bir prensesin masalsı hikayesini anlatan film William Goldman’ın aynı adlı romanından beyaz perdeye uyarlandı. Başrolünde Cary Elves ile birlikte şimdilerde House of Cards dizisiyle bizi kendisine meftun eden Robin Wright’ın gençliğini izlemek mümkün. Filmde bu imkansız aşk hikayesi dedesi tarafından torununa aktarılıyor. E tabii dedeler hiçbir şeyi abartmadan anlatmaz. Hikaye de o yüzden biraz destansı ve oldukça etkileyici.



4

Gün Doğmadan / Before Sunrise (1995) IMDb 8.0

Gün Doğmadan / Before Sunrise (1995) IMDb 8.0

Gün Doğmadan filmi, şans eseri bir trende tanışan yüksek lisans öğrencisi Fransız Celine ve Amerikalı Jesse’nin tutkulu aşını konu alıyor. Jesse’nin ertesi gün Viyana’dan uçağı vardır. Celine’e, hiç parası olmadığı için sabahlara kadar Viyana sokaklarında doşlaşarak vakit geçirmek zorunda olduğunu söyler ve onun da kendisine eşlik etmesini işler. Ve bu ikili, ertesi sabah “gün doğmadan” hayatlarının en güzel gününü geçireceklerdir.



5

Özgür Sanatlar (2012) | IMDb 6.7

Özgür Sanatlar (2012) | IMDb 6.7

30'lu yaşlarındaki Jesse 19 yaşında üniversitedeyken aşık olduğu Zibby ilke yeniden görüşmeye başlar. Artık ikisi de birer yetişkin olan bu çiftin arasında karşı koyamayacakları bir çekim doğacaktır...



6

Hayalimdeki Aşk (2012) | IMDb 7.2

Hayalimdeki Aşk (2012) | IMDb 7.2

Calvin genç yaşında büyük başarı elde etmiş ama hızlı yükselen kariyerinde şimdi duraklama evresine giren bir yazardır; sanki ilhamı tutulmuştur. Bu durumla başa çıkmak içinse ilginç bir yol dener. Kendini yeni bir romansın içine sokmaya karar verir ve kendisini seveceğini düşündüğü bir dişi karakter yaratır, ve adını Ruby koyar. Fakat bir hafta sonra Ruby kanlı canlı salondaki kanepede oturuyordur! Calvin kelimelerinin nefes alan bir canlıya dönüştüğünü görünce ne yapacağını şaşırır.



7

İlk Kez (2012) | IMDb 6.9

 İlk Kez (2012) | IMDb 6.9

The First Time, iki gencin bir hafta sonu boyunca yaşadıklarını anlatan bir lise hikayesidir. Mezun olmak üzere olan son sınıf öğrencisi Dave ile farklı bir okulun birinci sınıfından Aubrey bir gece bir partide tanışırlar. Sıradan bir konuşmayla başlayan ilişkileri bir anda daha yakın daha romantik ve hazır olduklarından çok daha karmaşık bir hal alır.



8

Sıcak Kalpler (2013) | IMDb 6.9

 Sıcak Kalpler (2013) | IMDb 6.9

İnsanoğlu yaklaşık 8 yıl önce başlayan ve nedeni, nasıl yayıldığını artık hatırlanmayan bir zombi salgınının esiri olmuştur. Zombilerin sayısı, hayatta kalmayı başaran bir grup insandan çok daha fazladır; insanlar ellerindeki tüm silah teknolojisine rağmen kendilerini ancak yüksek duvarların ardına hapsederek emniyete almışlardır. Zombilerin pek çoğu gibi havaalanında yaşayan R, bir gün arkadaşlarıyla beslenmeye çıktığında, kendisini öldürmek isteyen Julie ile karşılaşır. Onu ısırıp beslenmesi gerekirken aşık olmuştur, zira kaybettiği insani özellikleri teker teker ve yavaş yavaş yerine gelmeye başlar. Julie'ye hissettiği aşk kalbinin yeniden atmasını sağlarken, adını ve nasıl öldüğünü dahi hatırlamayan karakterimiz hislerini geri kazandıkça 'iyileşir'; üstelik bu iyileşme etkisi salgından etkilendiğine inanılan diğer zombileri de olumlu yönde etkileyecektir... Tabii insanlığın geri kalanını inandırabilirlerse!



9

Şu An Muhteşem (2013) | IMDb 7.1

Şu An Muhteşem (2013) | IMDb 7.1

Lise son sınıf öğrencisi olan Sutter partilerin neşesidir. Erkek giyim mağazasında çalışan Sutter’ın geleceğe dair planları yoktur. Ancak kız arkadaşı tarafından terk edilince, çok sarhoş olur ve Aimee Finicky ile bir çimenlikte uyanır. Aimee çok farklıdır. Erkek arkadaşı yoktur ve bilim kurgu kitapları okumaktadır. Ancak Amy bir gelecek hayal ederken, Sutter büyüleyici olan şimdide yaşamakta olsa bile, birbirlerine çekilmişlerdir.



10

5 to 7 (2014) | IMDb 7.1

5 to 7 (2014) | IMDb 7.1

New York'ta yaşayan arzu dolu bir roman yazarı ile genç ve güzel bir kadın arasında bir ilişki başlamıştır. Ancak bu kadın Fransız bir diplomatın karısıdır ve bu yeni çift her akşam yalnızca 5 - 7 arasında buluşabilmektedirler. Aşkları derinleştikçe kültürler, dünya görüşü, kişisel ahlak ve diyet tercihleri gibi konularda aralarında çatışmalar gün yüzüne çıkmaya başlar.



11

Love, Rosie (2014) | IMDb 7.2

Love, Rosie (2014) | IMDb 7.2

Rosie ve Alex 5 yaşından beri birbirlerinin en iyi dostu olmuştur; bu yüzden aralarında aşka ve sevgili olmaya dair hiçbir ihtimal olmamıştır. Ama ne zaman olay sevgili seçimlerine gelse, birbirlerinin en büyük düşmanı olmuşlardır. 18 yaşında yapılan bir seçim, kaçırılan bir fırsat ise hayatlarını bambaşka yönlere sürükler. Ama aralarındaki bağ, kilometrelerce mesafeye, akıp giden zamana yenilmez. Bu arada hayal kırıklıklarıyla sonuçlanan ilişkiler, evlilikler, boşanmalar da cabası… Birbirlerini yeniden bulduklarında ikinci bir şansları olacak mı yoksa her şey için çok mu geç kaldılar?



12

Ölümsüz Aşk (2015) | IMDb 7.2

Ölümsüz Aşk (2015) | IMDb 7.2

Bir çağ değişirken doğmuş olan Adaline Bowman, geçirdiği bir kaza sonucu hiç yaşlanmamakla 'ödüllendirilir'. 29 yaşında yaşlanmamaya başlar ve yıllar boyunca insanlardan mümkün olduğunca uzak, izole bir hayat sürmek zorunda kalır. Bu süreçte dünyanın sıra dışı değişimine de tek başına tanık olur ve bunun zorluğunu tek başına atlatmayı başarır. Bu yalnızlık karizmatik Ellis Jones ile tanışına kadar sürer... Ellis Jones, Adaline'e hayatı gerçek anlamda yaşamanın nasıl bir his olduğunu hatırlatacak, bir adım daha ötesine geçerek gerçek aşkı yaşamasını sağlayacaktır.



13

Aşk, Şimdi! (2012) | IMDb 7.3

 Aşk, Şimdi! (2012) | IMDb 7.3

Tessa, lösemi hastalığına yakalanmış, gördüğü dört yıllık kemoterapi tedavisinin ardından doktorlar tarafından iyileşemeyeceği yönünde teşhis konulmuş gencecik bir kızdır. Ölümü kabullenen çaresiz Tessa son günlerini hastanede tedavi olarak ya da acı çekerek geçirmeyi istemez. Bu süreci sevdikleriyle birlikte olabileceği hayat dolu anlarla değerlendirmeye karar veren genç kız ölmeden önce yapmak istediklerini sıraladığı bir liste hazırlamaya koyulur.



14

Senden Önce Ben (2016) | IMDb 7.5

Senden Önce Ben (2016) | IMDb 7.5

Tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda olan yarı felçli genç adam, bakıcı olarak küçük bir kasabada yetişmiş genç kadını istihdam ettir. Bu genç adam ve kadının bir araya gelişi hayatlarını yeni bir yola sürükleyecektir. İlk başta birbirlerinden hoşlanmayan ikili farklılıklarının fazlalığından yakınsa da zamanla hayatla ilgili bilmedikleri şeyleri birbirlerine öğretmeye başlarlar. Birbirlerine aşık olan karakterleri şimdi daha da zorlu bir sınav beklemektedir...



15

Umut Işığım (2012) | IMDb 7.8

Umut Işığım (2012) | IMDb 7.8

Eski bir tarih öğretmeni olan Pat Salitano (Bradley Cooper), yaşamında değer verdiği her şeyi bir günde yitirmiş bir adamdır. yaşadığı ciddi bir travma sonrası patlar ve ardından mahkeme kararı ile 8 ay rehabilitasyon merkezinde tedavi görür. Çıktıktan sonra hayatını düzene koymak şartıyla ailesinin evine geri yerleşen Pat'in yegane amacı düzgün bir adam olup, işini geri almak ve karısı Vicky'yi bu sayede geri kazanmaktır. Fakat durum Pat için sandığından daha zor olacaktır. Bir yemekte, aile dostu Tiffany ile karşılaşan Pat, genç kadınla eski eşine ulaşmak amacıyla yakınlaşır. Bir 'iyilik' karşılığı Pat'e yardım teklif eden Tiffany, her ikisi içinde umut ışığı olacak yeni bir kapı açacaktır...



16

Aynı Yıldızın Altında (2014) | IMDb 7.8

 Aynı Yıldızın Altında (2014) | IMDb 7.8

16 yaşındaki Hazel üç yıldır tiroid kanseriyle boğuşmaktadır ve kanser akciğerlerine de sıçradığı için yanında bir oksijen tüpüyle gezmektedir. Kanserli hastalar için oluşturulan destek grubunun bir terapi seansı esnasında Augustus isimli bir gençle tanışır. Augustus da beyin tümörüyle savaşmış ve bu yolda bir bacağını kaybetmiştir. İkili birlikte zaman geçirdikçe birbirlerine aşık olurlar. Akciğer tedavisi için hastaneye yatırılan Hazel'ın yanından bir an dahi ayrılmayan Augustus, sevgilisinin çok istediği bir hayali gerçekleştirmek için onunla birlikte yola çıkar. Planlarına göre Amsterdam'a gidecek ve Hazel'ın en sevdiği yazar olan Peter Van Houten'i bulmaya çalışacaklardır...



17

Zamanda Aşk (2013) | IMDb 7.8

Zamanda Aşk (2013) | IMDb 7.8

21 yaşına basan Tim Lake, ailesindeki tüm erkeklerin sahip olduğu gizli bir yeteneğinin olduğunu öğrenir. Lake ailesinin tüm erkekleri zamanda seyahat etme yeteneğine sahiptir ve Tim de artık bunu kullanabilecektir. Bunu fırsat bilen Tim geçmişindeki utanç verici anlara gidip olayları değiştirmeye başlar. Kısa bir süre Londra'ya taşınır ve son derece çekici bir kadın olan Mary'e aşık olur. Tim herkesten gizlediği yeteneğini ilişkilerine de yeni bir 'boyut' getirmesi için kullanmaya başlar ve bu sayede her adımı hatasız atlatmayı planlar. Ancak bir süre sonra her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini ve hataların da hayatın gerekli birer parçası olduğunu fark eder.



18

Aşk (2013) | IMDb 8.0

Aşk (2013) | IMDb 8.0

Theodore Twombly, eşinden boşandıktan sonra tek başına yaşamaya başlayan ve el işi mektuplar yazarak geçimini sağlayan bir yazardır. Bir gün reklamlarda gördüğü bir yazılımın işine yarayacağını düşünerek satın alır. Samantha isimli bir sanal zeka uygulaması sunan yazılım Theodore'un aklını karıştırarak ufkunu açacak sorular sormaya başlar. Yazılım sayesinde içinde bulunduğu yalnızlıktan kurtulan Theodore, Samantha'ya karşı ilginç hisler beslemeye başlayacaktır.



19

Günden Kalanlar / The Remains of the Day (1993) IMDb

Günden Kalanlar / The Remains of the Day (1993) IMDb

İkinci Dünya Savaşı arifesinde İngiltere, yaklaşan savaşın gerilimini bütün hücrelerinde hissetmektedir. James Stevens (Anthony Hopkins), bir malikanede baş uşak olarak hizmet veren oldukça kuralcı ve disiplinli birisidir. Diğer ev çalışanları onun bu tavizsiz tarafından biraz çekinmektedir. Malikaneye yeni gelen aşçı Bayan Kenton (Emma Thompson) ise onun tam tersidir. Sıcakkanlı ve samimi bir insan olan Bayan Kenton ile ona çok zıt karakterde olan Bay Stevens arasında bir çekim oluşması fazla sürmeyecektir.



20

Not Defteri / The Notebook(2004) IMDb 7.9

Not Defteri / The Notebook(2004) IMDb 7.9

Sararmış, eski bir not defterinden anlatılan maziden bir aşk hikayesini konu alan filmin başrollerinde Rachel McAdams ve Ryan Gosling yer alıyor. 40’lı yıllarda Amerika’nın bir sahil kasabasında gerçekleşen bir karnavalda tanışan Allie ve Noah, arasında bir yakınlaşma başlar. Aslında Noah ilk gördüğü andan itibaren kıza tutulmuştur. Zamanla kız da ona karşı bir şeyler hissetmeye başlar ama iki ailenin sosyal statüleri arasında uçurum vardır. 2. Dünya Savaşı’nda Noah’ın cepheye gitmesiyle ayrılan ikili acaba savaş dönüşünde kavuşabilecek midir?



21

Aşk ve Gurur / Pride & Prejudice (2005) IMDb 7.8

Aşk ve Gurur / Pride & Prejudice (2005) IMDb 7.8

Bir roman uyarlaması olan film George dönemi Britanya’sında geçer. Sıfsal farklılıklar ve soyluluk kavramı hala sosyal yaşamı düzenleyen bir unsurdur. 5 kız kardeş ve ebeveynlerinden oluşan Bennet ailesinin yaşamı yeni taşınan komşuları ile değişmeye başlar. Yeni komşuları Bay Bingley genç ve zengin bir adamdır. Arkadaşı Bay Darcy de sık sık onların evine misafir olmaktadır. Kızlarını iyi bir kısmetle evlendirmek isteyen anne için biçilmiş kaftan olan yeni komşuları, zamanla kız kardeşlerin de ilgisini çekmeye başlar.



22

Titanik / Titanic (1997) IMDb 7.7

Titanik / Titanic (1997) IMDb 7.7

Büyük prodüksiyonu ve tam 11 Oscar ödülü ile unutulmazlar arasına giren film bu özellikleri dışında duygusal olarak izleyicilerin gönül telini en çok titreten filmler arasında yer alıyor. Aslında bir felaket filmi olan Titanik, merkezine de bir aşk öyküsü sığdırmayı başarmış. Farklı sosyal sınıflardan iki Titanik yolcusu olan Jack ve Rose arasında filizlenen aşk, önüne çıkan engelleri aşsa da onları bekleyen büyük felaket kaderlerini belirleyecek.



23

Brokeback Dağı / Brokeback Mountain (2005) IMDb 7.7

Brokeback Dağı / Brokeback Mountain (2005) IMDb 7.7

Başrollerinde Heath Ledger, Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway ve Michelle Williams gibi oyuncuların yer aldığı Filmin yönetmen koltuğunda Ang Lee oturuyor. Birisi çiftçi diğeri rodeo kovboyu olan iki adamın yolu Brokeback Dağı civarındaki bir çiftlikte kesişir. Aralarındaki arkadaşlık zamanla dikkat çekici bir derinlikle birlikte duygusal bir boyut kazanır. Farklı karakterlerine rağmen birbirlerine bağlanan çift arasında destansı bir bağ oluşacaktır.



24

Kırmızı Değirmen / Moulin Rouge! (2001) IMDb 7.6

Kırmızı Değirmen / Moulin Rouge! (2001) IMDb 7.6

Başrollerinde Nicole Kidman, Ewan McGregor ve David Wenham gibi isimlerin yer aldığı filmin yönetmeni Baz Luhrmann. 1899’da genç bir şair olan Christian babasıyla tartışıp evinden ayrılır ve Paris’e taşınır. Yeni taşındığı kentte Satin adlı bir müzikhol yıldızıyla tanışır ve ona tutulur. Satin de Christian’a karşı boş değildir ama bu aşk oldukça tehlikelidir. Çünkü Satin Paris’in en güçlü adamlarıyla birlikte olan ünlü bir fahişedir.



25

Not; Seni Seviyorum / P.S. I Love You (2007) IMDb 7.1

Not; Seni Seviyorum / P.S. I Love You (2007) IMDb 7.1

Holly Kennedy (Hilary Swank) çekici ve akıllı bir kadındır ve hayatının aşkıyla evlidir; tutkulu, eğlenceli bir İrlanda yakışıklısı olan Gerry (Gerard Butler). Gerry amansız bir hastalık yüzünden hayatını kaybettiğinde, Holly’nin de hayatı kararır. Bu durumunda ona yardım edebilecek tek kişi de zaten artık yoktur. Ama Gerry hastalık sürecinde, ölümü durumunda Holly’yi toparlamak için gereken her şeyi önceden planlamıştır. Gerry henüz hastalığı sürecinde, Holly’ye sadece çektiği acıyı dindirmesinde değil, kendisini yeniden keşfetmesinde de rehberlik edecek bir dizi mektup yazmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr