Emniyet Güçleri Provokasyona Geçit Vermedi, Muz Yiyen Suriyeliler Sınır Dışı Edildi!

Sosyal medyada provokatif davranışlarda bulunan 8 Suriye uyruklu kişi emniyet güçleri tarafından sınır dışı edildi.

01.11.2021-15:34 - (Son Güncelleme: 01.11.2021-16:11)

Bir sokak röportajında muz alamadığından bahseden Türk vatandaşı ile dalga geçen Suriye uyruklu 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltı süresinin bitmesi ile birlikte  İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderilen Suriyeliler, sınır dışı edildi.

9 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Basında yer alan haberlere göre güvenlik güçleri 29 Ekim'de 1'i 18 yaşından küçük 8 kişiyi yakaladı. Yaşı küçük olan şahıs, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

SINIR DIŞI EDİLECEKLER

Yakalanan Suriyeliler emniyetteki işlemlerinin ardından  'kamu düzeni ve güvenliğini tehdit eden yabancı şahıslar' maddesine dayandırılarak sınır dışı edilmek üzere İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

SOSYAL MEDYADA YER ALAN MUZ YEME OLAYI NEDİR?

Sosyal medyada provokasyon amaçlı paylaşımlarda bulunan Suriyelileri yakalayan yetkililer şahısların sınır dışı edileceğini belirtirken şu açıklamalara yer verdiler; "Emniyet Genel Müdürlüğümüzün ilgili birimleri tarafından bahse konu provokatif paylaşımlara ilişkin yürütülen çalışmalar sonucunda elde edilen ilk bulgular doğrultusunda yabancı uyruklu 7 şahıs yakalanmış olup adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından haklarında sınır dışı etme işlemleri başlatılacaktır. Söz konusu provokatif paylaşımların tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılması ve bu paylaşımları yapan tüm şahıslar hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin titizlikle ve eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal