Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2021 Narko Terör Raporunu Açıkladı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı 2021 narko terör raporu, PKK'nın uyuşturucu kaçakçılığı ile ilişkisini ortaya çıkardı.

04.07.2021-09:53 - (Son Güncelleme: 04.07.2021-09:53) Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2021 Narko Terör Raporunu Açıkladı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2021 Narkoterör Raporu yayınlandı.

Sözü edilen raporda, terör örgütü PKK'nın uyuşturucu kaçakçılığı ile olan bağının, istihbarat raporları, ifadeler, yakalanan maddeler ve çeşitli belgeler ile tespit edildiği verileri yer alıyor.

657 OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Raporda içerisinde bulunan bilgilere göre, 1980-2020 yılları arasında PKK/KCK/PYD terör örgütünün uyuşturucu ilişkilerine karşı toplamda 657 operasyon yapıldı.

2 bin 472 şüpheli gözaltına alındı. 106 ton uyuşturucu madde, 344 milyon kök kenevirin yanı sıra sıvı ve hap şeklinde uyuşturucular yakalandı.

PKK TÜM ADIMLARDA ÖNE ÇIKIYOR

Terör örgütü PKK, uyuşturucunun imalatı, nakliyesi ve dağıtımı gibi tüm adımlarda da öne çıkıyor.

Ülkeye yasa dışı yollar ile giriş yapmaya girişen gruplara ait uyuşturucu maddeleri alıyor, uyuşturucu imalatı yapan organizasyonlara yer temin ederek koruma sağlıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yasa dışı kenevir ekiminde başta geliyor.

ORTADAOĞU'DAN BATI AVRUPA'YA KADAR GİDİYOR

Terör örgütünün uyuşturucu kaçakçılığını örgüt içerisindeki sözde gizli hücreler yönetimini sağlıyor ve bunu diğer teröristler de bilmiyor. Örgütün uyuşturucu kaçakçılığı Ortadoğu'dan Batı Avrupa'ya kadar gidiyor.

UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞININ YÜZDE 80'İNİ PKK'NIN KONTROLÜNDE

Terör örgütü Avrupa pazarındaki uyuşturucu kaçakçılığının yüzde 80’ini kontrolünü eline aldı.

Kaynağı uyuşturucu olan yıllık gelir bazındaki araştırmalara göre 2,5 milyar doları buluyor.

ABD raporlarına göre, Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan gibi sözde üst düzey yöneticiler ‘aranan uyuşturucu kaçakçıları’ listesinde yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal