Emmanuel Macron Oy Toplamak Canlı Yayına Başörtülü Kadın Çıkardı

Bölgesel seçimlerde ciddi oranda oy kaybeden ve istediği sonucu alamayan Cumhurbaşkanı Macron, ülkesindeki Müslümanlardan oy toplamak için yeni bir yönteme başvurdu.

01.07.2021-11:16 - (Son Güncelleme: 01.07.2021-11:16) Emmanuel Macron Oy Toplamak Canlı Yayına Başörtülü Kadın Çıkardı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris'te gerçekleşen Nesil Eşitliği Forumu'nda konuştu.

Bölgesel seçimlerde istediği oy sayısını tutturamayan Macron'un Forum'daki konuşması esnasında, yanında başörtülü kadınlarda vardı.

MACRON OY TOPLAMAK İÇİN MÜSLÜMANLARIN PEŞİNDE

Fransa’da 20 ve 27 Haziran tarihlerinde yapılan bölgesel seçimlerde Macron'un partisi Cumhuriyet Yürüyüşü (LREM), hezimete uğradı. Seçimlerin iki turu da sandık boykotu damgası alırken, LREM daha ilk turda elendi.

İkinci tura katılım oranı yüzde 35 düzeyinde dururken, kayıtlı seçmenlerin yüzde 65'i oy kullanmak istemedi. Macron'un kurucusu olduğu parti yüzde 6,9'a düştü.

CANLI YAYINDA  BAŞÖRTÜLÜ KADINLARI YANINA ALDI

Nisan 2022’de gerçekleşmesi planlanan cumhurbaşkanlığı seçiminden önce oy telaşına kapılan, İslam ve Müslüman karşıtı tutum ve söylemleri ile tanınan Emmanuel Macron'un yanında başörtülülerin bulunması dikkatleri üzerine topladı. Yapılan yorumlarda, Macron'un önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde düşen oy sayısını tekrar yükseltmeye çalıştığı ve bunun için ülkesindeki Müslüman toplumunun oylarını da almak istediğine dikkat çekildi.

"BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

Macron, söz konusu konuşmasını "Vazgeçmemizi isteyenlere boyun eğmeyeceğiz." notuyla paylaştı.

Fransız cumhurbaşkanı, Hz. Muhammed'e (SAV) yönelik hakaret içerikli karikatürüyle büyük tepki çeken İslam düşmanı Charlie Hebdo dergisini, "Cumhurbaşkanı olarak vicdan özgürlüğünü ve dolayısıyla dine hakaret özgürlüğünü 'korumakla' yükümlüyüm." şeklindeki ifadeleriyle savunmuştu.

TARTIŞMALI YASA TASARISI ONAYLANMIŞTI

Fransa'da Müslümanları hedef alan "ayrılıkçı" yasa tasarısı, geçtiğimiz nisan ayında Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'in isteği ile Senato'nun gündeminde ele alınmış ve bu istek yapılan oylamada kabul edilmişti.

Senato'da tasarıya, okul gezilerinde öğrencilere eşlik eden annelerin ve 18 yaşından küçük kız çocuklarının kamuya açık alanlarda başörtüsü takmalarını, havuzlarda tesettür mayo giyilmesini yasaklayan maddelerin eklenmesine karar verilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal