TKGM Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

İmar barışının son zamanlarda gündemden düşmemesi ve başvuruların yapılmaya başlaması tapu parsel sorgulamasının yapılması arazi sahibi ve arazi alacak vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki Tapu Parsel Sorgulama nasıl yapılır?

02.02.2019-15:12 - (Son Güncelleme: 02.02.2019-14:59) TKGM Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

İmar barışının son zamanlarda gündemden düşmemesi ve başvuruların yapılmaya başlaması tapu parsel sorgulamasının yapılması arazi sahibi ve arazi alacak vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen sorgulama, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfası üzerinden oluyor. Peki Tapu Parsel Sorgulama nasıl yapılır? 

TKGM PARSEL SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfası üzerinden gerçekleştirilen sorgulama seçenekleri ile direkt olarak arsa veya arazinin olduğu alana gidip, sorgulama da gerçekleştirilebiliyor.

Açılan parsel sorgulama ekranında farklı yollardan bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. İdari, Coğrafi ve adres şeklinde olan bu seçeneklerden hangi şekilde arama yapmak istiyorsanız ona tıklamanız gerekiyor. Arsa veya arazi sahibi olacak kişiler için önemli bir işlem olan tapu parsel sorgulama sayfası ve sorgulama işleminin ayrıntıları haberimizde.

E- DEVLET PARSEL SORGULAMA İŞLEMİ

e-Devlet sistemi üzerinden tapu kadastro sorgulamasına bakmak için özellikle Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'ne (TAKBİS) kayıtlı olmak lazım.

Hizmetler kısmından Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü seçeneklerinden Tapu Bilgileri Sorgulamaya tıkladığınızda kayıtlı bilgileriniz önünüze gelecek ve harita servisinden yararlanabileceksiniz.

Son Dakika Emlak Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal