Site Sakinleri Aidat Fiyatlarına İsyan Etti

Site sakinlerinden toplanan aidatlar vatandaşın canını bir hayli sıkıyor. İstanbul’da markalı konut projelerinde 100 metrekarelik dairelerin aidatı 362 lira olurken, bazı yerlerde bu tutarlar 2 bin 100 liraya kadar yükseliyor.

26.01.2019-10:45 - (Son Güncelleme: 26.01.2019-10:35) Site Sakinleri Aidat Fiyatlarına İsyan Etti

Son zamanların en hareketli tartışma konularından biri durumunda olan gayrimenkul aidatlarına ilişkin şikayetler her geçen gün artarak devam ediyor. Ocak ayının aidat belirleme dönemi olmasıyla beraber pek fazla sitede itiraz sesleri çıkmaya başladı. Öyle ki bazı sitelerde artış rakamları yüzde 30’ları geçmiş bir vaziyette. 

Yükselen kur ve buna bağlı olarak artan aidatların site yönetimlerinde de fırsata dönüştüğünü ifade eden pek çok vatandaş, bu durum ile ilgili devletten yardım bekliyor. Alınan hizmetlerin üstüne yeni hiçbir hizmetin gelmemesine karşın fiyatların enflasyonun çok üzerinde yükselmesinin iyi niyet olmadığını iler süren kat maliklerinin isteği ise taban ve tavan fiyat uygulaması.

AİDAT FİYATLARI KİRAYI GEÇTİ

İstanbul'daki önde gelen markalı konutlar için verilen aidat tutarlarını konu alan araştırma raporlarına göre, aidat tutarları projenin olduğu konum, sosyal alanlar ve benzeri gibi kriterlere göre farklılık gösteriyor.

İstanbul'da markalı konutlarda metrekare başına düşen yaklaşık aidat tutarı 3,62 lira olarak değerlendirilirken, bu rakam bazı projelerde 21 liraya kadar yükseliyor. Bu şekilde bazı İstanbulluların 100 metrekarelik konut için aylık ödediği 2 bin 100 liralık aidat rakamı, ilde görülen ortalama kira fiyatlarının oldukça yükseğinde.

Son Dakika Emlak Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal