Ev Almak İsteyenlere Devletten Büyük Destek

Ev almak isteyenlere verilecek olan devlet desteğinin ayrıntıları belli olmaya başladı. Buna göre sisteme girenlere 20 bin lira devlet destek verecek.

05.09.2018-11:26 - (Son Güncelleme: 05.09.2018-11:16) Ev Almak İsteyenlere Devletten Büyük Destek

Bankada birikim yapıp ilk evini alanlara devlet desteği verilmesi için açılan konut hesabında 13 bin kişiye ve 81 milyon lira birikime ulaşılırken, yardımın artırılması ilgiyi de katlayacak. 5 senede 80 bin lira biriktirene, devlet de 20 bin lira verecek. İşte yeni ev alana verilecek devlet desteğinin ayrıntıları...

EV ALACAKLARA DEVLET DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI

Son dönemde yükselen faiz oranlarıyla beraber ev almak ciddi manada zorlaştı. Durum böyle olunca ev almak için sıkıntı çekenlere "devlet" yardım edeceğini duyurdu. Özellikle kiradan bir an önce kurtulmak ve kira öder gibi ev sahibi olmak isteyenlerin ilgi duyduğu ev fiyatları günden güne yükselirken bir taraftan da kampanyalar insanları mutlu etti. 2018 senesi itibariyle milyonlarca insanın faydalanabileceği yeni ev alana devlet yardımı ile alakalı detaylar netleşmeye başladı.

YENİ EV ALANA 20 BİN TL DESTEK

'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' uygulaması sayesinde ilk evini alacaklara devlet tarafından 20 bin TL'ye dek yardım edilecek. Geride kalan günlerde gerçekleştirilen bir düzenlemeyle maksimum devlet desteği tutarı da 15 bin liradan 20 bin liraya artırıldı.

Bu şekilde konut hesabı açıp birikim yapanlar, evlerini aldıklarında 20 bin liraya kadar devlet desteğinden faydalanabilecek. Peki kiradan kurtulmak ve ilk evini almak isteyenler için devlet yardımı koşulları neler olacak?

DEVLET KATKISI İÇİN ŞARTLAR NELER?

-Konut hesabı bankaların yurt içi şubelerinde TL türünden mevduat yada katılım fonu hesabı olarak açılabilecek.

- Konut hesabı kesinlikle ortak hesap olmayacak ve sisteme girenler birden fazla konut hesabı açamayacak. Bununla beraber konut hesabına düzenli ödeme gerçekleştirmeyenler sistemden atılacak.

- Ev almak için uygulamaya girenler aylık ödeme planında bir dönem içinde her ne neden olursa olsun en fazla 3 kez ödemeyi erteleyebilecek.

- Aylık ödemeler ile alakalı alt sınır 250 lira, üst sınır 2 bin 500 lira olarak tespit edildi. Ancak ilerleyen günlerde alt ve üst sınır tutarının esnetilmesi düşünülüyor.

- Konut hesabı açıp birikim yapanlar, evlerini aldıklarında en çok 20 bin TL devlet desteğinden faydalanabilecek.

Son Dakika Emlak Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal