Etiler Polis Okulu Arazisi Durumu Netleşti

İstanbul Etiler'de bulunan polis okulu arazisi üzerine binlerce konut inşa edilecek.

11.04.2018-09:27 - (Son Güncelleme: 11.04.2018-09:29) Etiler Polis Okulu Arazisi Durumu Netleşti

2014'te polis okullarının şehir içinden taşınması kararıyla kapatılan Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinin durumu belli oldu.

"BÖLGE ALIŞVERİŞ MERKEZİNE DÖNÜŞMEYECEK"
İstanbul Büyükşehir Belediyesi arazi için 4 Nisan'da açtığı ihaleyi kazanan KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Bloomberg'e yaptığı açıklamada Etiler Polis okulu arazisi üzerine yapılacak proje ile bölgenin bir alışveriş merkezine evrilmeyeceğini, projenin çevre ile uyumlu olacağını belirtti.

"AVM KONSEPTİNDE OLMAYACAK"
AVM konseptinde olmayacağını belirten Yıldırım, "Cadde dükkanların ofislerin olduğu karma proje olur. Son yıllarda o bölgede yeni binalar yok. Proje bu yüzden örnek teşkil edecek" dedi.

"PROJEDEN 2 MİLYAR 666 MİLYON LİRA GELİR BEKLENİYOR"
İhalede 1 milyar 388 milyon lira teklif sunan KİPTAŞ'ın Genel Müdürü İsmet Yıldırım, bu paranın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne verilecek idare payı sahip olduğunu, projeden 2 milyar 666 milyon lira gelir beklediklerini ifade etti.

"İSTANBUL YAŞANILABİLİR OLMAYI SÜRDÜRECEK"
Üç milyarın üzerinde gelir elde edildiğinde idare payı da ona göre artacağını belirten Yılıdırım, "İdare dediğimiz Büyükşehir Belediyesi'ne dolayısıyla hizmete aktarılan miktar" dedi.

Gelecekte ise 10 bin konutluk projelerinin olduğunu söyleyen KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "Bunun için de 5-6 ilçe değerlendirilecek. Yıldırım ayrıca, İstanbul'un yaşanılabilir bir kent olmaya sürdürmesi için konut sayısının 15 ila 18 milyonda tutulması gerektiğinin altını çizdi.

Son Dakika Emlak Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal