Emlak Vergisi Ödemeleri

Emlak vergisi ödeme tarihleri? Emlak vergisi nedir, nasıl hesaplanır? Emlak vergisi ile ilgili tüm bilgileri haberimizde derledik.

28.01.2019-16:07 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-15:59) Emlak Vergisi Ödemeleri

2019 Emlak vergisi ödeme ve sorgulama... 2019 Emlak vergisi ne zaman verilmeye başlayacak, 2019 Emlak vergisi artışı oranları ne kadar oldu? Emlak vergisi ödeme ve sorgulama nasıl yapılır? Emlak vergileri nereye ödeniyor? İşte bütün bu soruların cevabını sizler için haberimizde derledik. 2019 Emlak vergisi borcunuz olup olmadığını veya daha önceden olan geçmiş borçlarınızı ve ödeme işlemlerini E- Devlet üstünden yada Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti internet üstünden  dakikalar içinde gerçekleştirebilirsiniz. Emlak vergisi hakkında merak edilen bütün soruların cevaplarını ise buradan öğrenebilirsiniz. İşte 2019 Emlak vergisi ile tüm bilgiler...

EMLAK VERGİSİ NEDİR?

Emlak vergisi; arazi, arsa ve binalar için servete dayalı olarak alınan bir vergidir.

EMLAK VERGİSİ NASIL VE NEYE GÖRE HESAPLANIYOR ?

Vergi Usul Kanunu'nun mükerrer 49'uncu maddesinin (b) fıkrası gereğince “takdir komisyonlarının arsalara ve araziye ait asgari ölçüde birim değer tespiti ile alakalı dört senede bir yapacakları takdirler, tarh ve tahakkuk işleminin gerçekleştirileceği sürenin başlangıcından en az altı ay evvel karara bağlanarak arsalara ait olanlar takdirin alakalı olduğu il ve ilçe merkezlerindeki ticaret odalarına, ziraat odalarına ve ilgili mahalle ve köy muhtarlıkları ile belediyelere, araziye ait olanlar il merkezindeki ticaret ve ziraat odalarına ve belediyelere imza karşılığında verilmektedir.”

Son Dakika Emlak Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal