Duvar Kağıdı Nasıl Yapılır?

Taş desenli duvar kağıdı nasıl yapılır? Yapışkanlı duvar kağıdı nasıl yapılır? Duvar kağıdı uygulama örnekleri? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

17.05.2018-19:42 - (Son Güncelleme: 17.05.2018-19:31) Duvar Kağıdı Nasıl Yapılır?

Duvar kağıdının tercihinde zevkinize uygun olmasının haricinde yapılacak oda ve duvarların vaziyeti de mühimdir. Örneğin oturma odası, yatak odası, koridor gibi kuru alanlar için her tür duvar kağıdı seçilebilir. Ancak banyo, tuvalet, mutfak gibi nemli bölgelerde vinil tarzı bu nemi abzorve edecek ve sabunla temizlenebilecek bir duvar kağıdı tercih etmenizi tavsiye ederim. Bunun yanı sıra, eğer duvarlarınız pürüzlüyse, kalın kabartmalı, kağıt yada ekspanse ve yoğun desenli duvar kağıtları daha iyi olur.

Eğer nemli süngerle temizlenebilen bir duvar kağıdı seçmişseniz, genel duvar kağıdı yapıştırıcısı işinizi görecektir. Eğer vinil, kalın kabartmalı yada hasır duvar kağıdı seçiyorsanız, bu duvar kağıtlarına özel yapıştırıcılardan kullanmalısınız. Tabiki eğer kendinden yapışan bir duvar kağıdı seçiyorsanız yapıştırıcıya lüzum yok.

İdealde elinizde olması gereken araçlar şu şekildedir: makas yada maket bıçağı, merdiven, yapıştırıcıyı sürmek ve duvar kağıdını yapıştırırken düzlemek için fırça, spatula, zımpara kağıdı, bez, şakül, sünger ve kova.

Eğer duvarlarınız çimento ve alçı sıva durumundaysa, 24 saat önceden saten alçı macunu kullanın. Bu işlem duvarı korur ve duvar kağıdı sökülürken duvarın hasar görmesini engeller.

Eğer duvarlarınız boyanmış haldeyse, duvarları deterjanla temizleyin ve kurulayın. Parlak boyalı yüzeyleri zımparalayarak yapıştırıcının daha iyi yapışacağı bir yüzey haline getirin.

Eğer daha önceden duvar kağıdı ile kaplanmış duvarlarınız varsa, şimdiki duvar kağıdını sökün. Bunun için sıcak su ile sulandıracağınız, duvar kağıdı sökücü özel bir ürün kullanmanız lazımdır. Eğer duvar kağıdı kuru olmasına rağmen çıkmıyorsa buharlı duvar kağıdı sökücü de tercih edebilirsiniz.

Son Dakika Emlak Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal