Binlerce Kişiye Önemli Çağrı! Paranızı Geri Alın

Avukat Ali Onar, kentsel dönüşümle yapılan binalardaki alım satımlarda tüm harç, vergi ve ücretlerden zaten muaf olunduğunu fakat eski mevzuatta söz konusu halin biraz daha yoruma açık olmasından dolayı çok fazla kişinin sıkıntı çektiğini ifade etti.

24.01.2019-11:48 - (Son Güncelleme: 24.01.2019-11:37) Binlerce Kişiye Önemli Çağrı! Paranızı Geri Alın

10 Aralık 2018 tarihindeki mevzuat değişikliği ile durumun yoruma tamamen kapalı olduğunu ifade eden Onar, 'Kentsel dönüşümle ilgili ciddi çalışmalar var ve yapılan binalarla alım ve satım işlemleri gerçekleşiyor.

Eski riskli konutların dönüştürülmesi projelerine ilişkin mevzuatta konu yoruma açık gibiydi. 10 Aralık 2018’deki mevzuat değişikliği ile bu konu tamamen yorum dışı bırakıldı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE YAPILMIŞ BİNALAR MUAF TUTULDU

Kentsel dönüşümle yapılmış binalardaki alım satımlarda tüm harçlar, vergiler ve ücretlerden muaf tutuldu. Daha önce de muaftı ama sehven yapılan uygulama yanlışlıkları ve alınan ücretlerin sıkıntıya sebep olduğu fark edildi.

Bu tür harç, vergi ve ücretlerin ödenmemesi gerektiği halde ödendiğini görüyorduk. Kentsel dönüşümün vergi, harç ve ücretlerden muaf olunduğu ile ilgili mahkeme kararları verildi.

10 Aralık 2018’deki mevzuat değişikliği ile bunlardan tamamen muaf olunduğuna ilişkin düzenleme ise yorumu ortadan kaldırdı' ifadelerini kullandı.

'GERİ ALMA ŞANSINA SAHİPLER'

İnsanların, yanılarak ya da bilerek alınmış ödemeler varsa ya düzeltme, ya şikayet ya da dava yoluna gitmesi gerektiğini belirten Onar, şöyle konuştu:

'Vatandaşlar, idari anlamda yapacakları iş ve işlemlerde haksız olarak ceplerinden çıkmış olan harç, vergi ve ücretleri geri alma şansına sahipler. Vatandaşlarımız, kentsel dönüşüme tabii olan ve yorumlamaya tabii tutulmuş alım satımlarında mutlaka ödemeyi yapmış olduğu idareye müracaatında haksız ödemesinin tahsilini istemeli, ya da yargı yoluna gitmeliler.' 

Son Dakika Emlak Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal